Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Recomandări de la poliţişti pentru cetăţeni din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Cugir şi Abrud

FOTO: Recomandări de la poliţişti pentru cetăţeni din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Cugir şi Abrud

28 noiembrie 2017 Actualitate


Poliţiştii din judeţul Alba au continuat acţiunile ce vizează creşterea siguranţei şi prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe şi înşelăciunile. Cetăţeni din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Cugir şi Abrud au primit recomandări, transmite IPJ Alba.

În perioada 21-28 noiembrie, poliţiştii din structurile de proximitate şi ordine publică de la poliţiile municipale Alba Iulia, Blaj şi Aiud şi de la poliţiile orăşeneşti Cugir şi Abrud, cu sprijinul poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile concrete de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor comise prin diverse moduri de operare.

Astfel, peste 600 de persoane, în general vârstnici, au primit recomandări pentru a-şi proteja locuinţa, bunurile personale şi pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie prezintă diverse oferte a căror contravaloare este prea  mică pentru a fi reală.

Cetăţenilor le-au fost puse la dispoziţie materialele celor două campanii şi li s-a recomandat să transmită şi altor persoane mesajele preventive ale poliţiştilor.

Aceste acţiuni sunt prevăzute în cadrul campaniilor desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” şi „Fii vigilent, nu te lăsa înşelat de infractori!”, ce au ca scop informarea unui număr cât mai mare de cetăţeni ai judeţului Alba, pentru prevenirea victimizării acestora din infracţiuni contra patrimoniului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă:

Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!

Nu  lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!

Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!

Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia!
• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.