Acasa

FOTO: Senzori de parcare wireless pe B-dul Transilvaniei. S-a început montarea. Smart Parking la Alba Iulia

28 noiembrie 2017 Actualitate Administratie Eveniment


La Alba Iulia a început montarea celor 50 de senzori de parcare wireless ce vor permite detectarea locurilor de parcare libere sau ocupate, precum și a mașinilor lăsate în locuri nepermise. Vor fi şi opțiuni de senzori pentru locurile persoanelor cu handicap sau cele dedicate încărcării autovehiculelor electrice. Senzori se montează marţi pe Bulevardul Transilvaniei, unde încă de luni a fost interzisă parcarea mașinilor, pentru a permite această operaţiunie.

Rețeaua de senzori este monitorizată pe rețeaua LoRa Orange existent în Alba Iulia, softul de parcare fiind Parking Plus (disponibil printr-un parteneriat deja existent). Suplimentar, aplicația proprie IOTIFY va permite generarea de rapoarte necesare administratorului parcării și primăriei, de tipul gradului de ocupare sau simulatorului de venituri.

Obiective propuse de „Smart Parking”– parametri de evaluare:

-aducerea informației privind disponibilitatea locurilor de parcare cât mai aproape de cetățeni/turiști – număr de accesări ale aplicației Parking Plus în Alba Iulia
-monitorizarea ocupării locurilor de parcare și a utilizării acestora – grad de ocupare pe fiecare loc de parcare în anumite intervale de timp (zi, săptămână, lună, an) și grad de ocupare/parcare (pe toate locurile de parcare monitorizate de senzori)
-utilizarea senzorilor pentru servicii adiționale – grad de ocupare pe loc dedicat persoanelor cu handicap pe anumite intervale de timp, parcarea pe un loc ilegal sau dedicat automobilelor electrice, veniturile obținute sau posibil de obținut/estimate din utilizarea locurilor de parcare contra-cost

Costul soluției este de 7.500 de euro (pentru senzori cu materiale și instalare, > 8.500 de euro pentru montare în asfalt) la care se adaugă costul lunar de operare și întreținere de 150 euro/lună pentru toți cei 50 de senzori de parcare.

Foto: Cosmin Szekely

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.