Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Pericol pentru trecători, pe traseul turistic din Cetatea Alba Carolina. „Capcane” pe podul de lemn de la Poarta IV

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Pericol pentru trecători, pe traseul turistic din Cetatea Alba Carolina. „Capcane” pe podul de lemn de la Poarta IV

17 iulie 2017 Actualitate


20182822_1534697856551809_1587535380_nUna dintre cele mai circulate zone din Cetatea Alba Carolina întâmpină turiştii şi localnicii, cu „obstacole”. Pe podul de la Poarta IV a Cetăţii Alba Carolina au apărut găuri în structura de lemn, un adevărat pericol pentru trecători, după cum a sesizat un cititor Alba24.

„Podul de la Poarta a lV-a, un adevărat pericol public! O bucată de scândură din pod a căzut. Podul este plin de cuie scoase, fiind un real pericol! Ce fac autoritățile competente?”, ne-a transmis cititorul Alba24.ro.

„Podul de piatră s-a dărâmat”, cântecul copilăriei se transformă în realitate astfel, la Alba Iulia, singura diferență fiind podul, care în acest caz este de lemn. În fiecare sezon turistic, oamenii sesizează probeme cu podul de la Poarta a IV-a a Cetății care și în acest an a început „să se dărâme”. Bucăți de scândură au început să cadă, iar cei care sunt vrăjiți de ce văd în jur și nu sunt atenți pe unde calcă au toate șansele să se lovească. Probleme similare au fost sesizate şi la podul de la Poarta III.

Vezi şi ȘTIREA TA pe ALBA24: Podurile din Cetatea Alba Carolina au început să se deterioreze. Gropi și lemne putrezite la nici trei luni de la „reabilitarea” lor

Podul din dreptul Porţii a IV-a se află pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina şi a fost parte a investiţiilor considerabile de reabilitare a fortificaţiei, finalizate în această zonă acum patru ani.

Valoarea totală a proiectului „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia” a fost de 68.347.406,8 lei, din care cheltuielile de implementare au fost de 50.562.051,68 lei. Din această sumă, 80,35% au reprezentat fonduri europene, 17,65% bani din bugetul de stat şi 2% de la bugetul local.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp, din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi. Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, și are cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583848


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.