Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Studenți la Drept, de la Universitatea din Alba Iulia şi-au testat cunoştinţele, în procese simulate

FOTO: Studenți la Drept, de la Universitatea din Alba Iulia şi-au testat cunoştinţele, în procese simulate

6 decembrie 2017 Actualitate


Studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au organizat şi participat, marţi, la o sesiune de procese simulate, preluate din cazuri reale. 

Prin aceste demersuri, studenții din anii terminali pot aprofunda mai multe cunoștințe practice pentru o viitoare carieră de magistrat sau avocat, iar cei din primii ani de studiu au acces la noţiuni concrete despre lege.

Procesele au fost axate pe două cazuri concrete, unul privind un accident rutier cu victimă şi celălalt – un caz de viol.

În primul proces simulat, s-au implicat studenţii Maria Anca-Andrada, în calitate de “procuror”, respectiv Nicolae Şuşman și Ana Iancu – “inculpaţi”. “Acuzaţiile” au fost de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. “Avocații” inculpaților au fost studenții Miki Teglaş și Cristina Trifan. “Părțile civile” au fost Alexandra Cort si Iuliana Perți, reprezentate de studenţii Oana Galdea și Valeria Purciuc, în calitate de “apărători”.

În simularea unui proces privind un caz de viol au fost implicaţi, de asemenea, studenţii Maria Anca-Andrada – “procuror”, Alexandru Pățan – “judecător”, Iulian Giredea – “inculpat”, Andrei Hentea – “avocatul inculpatului”, Iulia Candale – “parte vătămată”, Flavius Mogoș – “avocatul” acesteia şi “martorii” Cristina Comşa, Gelu Costea, Cristian Panu.

În rechizitoriul procesului simulat s-a descris faptul că victima și agresorul au avut o relatie de câteva luni, victima locuind alături de agresor înainte de producerea faptei. A urmat un proces dinamic între părţile implicate.

Evenimentul a fost deschis de lector universitar dr. avocat Angela Tatu.

sursă: justitiaprocetatean.ro 

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.