Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Tineri privaţi de libertate la Penitenciarul Aiud au jucat fotbal şi au pregătit masa de prânz, la un aşezământ din Cluj-Napoca. Experienţe educaţionale pentru deţinuţi

FOTO: Tineri privaţi de libertate la Penitenciarul Aiud au jucat fotbal şi au pregătit masa de prânz, la un aşezământ din Cluj-Napoca. Experienţe educaţionale pentru deţinuţi

13 octombrie 2017 Actualitate


DSCN3190Tineri deţinuţi de la Penitenciarul Aiud, în vârstă de până la 21 de ani, au participat, joi, la activităţi sportive şi gospodăreşti, organizate la un aşezământ din Cluj-Napoca. A fost una dintre acţiunile iniţiate de reprezentanţii penitenciarului, prin care este conştientizată implicarea tinerilor privaţi de libertate în activităţi educative.

“Puţini dintre tinerii aflaţi în conflict cu legea au beneficiat de experienţe educaţionale sau de modele de viaţă pozitive, motiv pentru care lucrătorii din sistemul penitenciar conştientizează necesitatea implicării sistematice a acestora, pe perioada deţinerii, în activităţi cu specific educativ.

Astfel, joi, 12 octombrie, 16 tineri cu vârste între 18 şi 21 de ani aflaţi în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Aiud au participat la activităţi sportive şi gospodăreşti organizate la Baza sportivă a aşezământului de deţinere în colaborare cu voluntari de vârste asemănătoare ai Fundaţiei Umanitare „Rescue” din Cluj Napoca. Tinerii au socializat, au jucat fotbal şi au contribuit la prepararea şi servirea mesei de prânz”, transmit reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

Potrivit acestora, recent, Penitenciarul a încheiat un protocol de colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba prin care sunt stabilite acţiunile de întreprins în situaţia liberării unui minor care nu poate fi încredinţat părintelui sau reprezentantului legal din diferite motive (dezinteres, lipsa resurselor materiale etc.). Pentru a se evita cazurile de minori liberaţi fără a fi daţi în grija unui adult, penitenciarul asigură transportul acestuia la Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” din Alba Iulia, aflat în subordinea D.G.A.S.P.C. Alba, unde primeşte serviciile necesare până la identificarea unei soluţii pe termen mediu sau lung.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602683


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.