Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO-VIDEO: Actorul Ion Dichiseanu și-a lansat volumul de amintiri „Adevărul, mai frumos decât legenda”, la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia

FOTO-VIDEO: Actorul Ion Dichiseanu și-a lansat volumul de amintiri „Adevărul, mai frumos decât legenda”, la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia

13 octombrie 2017 Actualitate


ion dichiseanuActorul Ion Dichiseanu  a fost prezent vineri la Alba Iulia pentru a-și lansa cartea  „Adevărul, mai frumos decât legenda”. Evenimentul face parte din programul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”.

Maestrul Dichiseanu a povestit la Alba Iulia despre câteva din „aventurile” sale de pe platourile de filmare, momente amuzate care i-au rămas în memorie și care îl amuză și acum.

Legat de care, spune că a fost convins de colegii săi să-și scrie memoriile și că cititorii vor afla doar 10% din ceea ce a însemnat viața lui de actor. A scris patru ani la „Adevărul, mai frumos decât legendă” și spune că titlul cărții este adevărat, adevărurile sunt întotdeauna mai frumoase decât legendele.

22472591_1610990772255850_1125644853_n„Nu pot să trec uşor peste amintirile legate de filmul Burebista, în care întâmplările au luat, la un moment dat, o turnură periculoasă. Jucam rolul fiului lui Burebista, pe care îl chema Calopor. În rolul lui Burebista juca George Constantin. Mai erau cu noi, în secvenţa respectivă, Emanoil Petruţ şi câţiva însoţitori, gărzile noastre. Eram costumaţi cu coifuri şi vestă din metal, un echipament greu şi destul de incomod. Secvenţa nu era una dificilă, cu cascadorii sau galopuri. Urma să am un dialog cu Burebista. Doar câteva vorbe. Stăteam relaxaţi, călare pe cai. Erau armăsari de montă, impunători şi nărăvaşi, cum se cuvenea pentru nişte căpetenii ale dacilor. Aşteptam ca echipa tehnică să aranjeze reflectoarele, traveling-ul, panourile de reflecţie. Şi cum stăteam liniştiţi, în aşteptare, armăsarul meu s-a apropiat prea mult cu botul de spatele calului pe care se afla George Constantin, apoi s-a cabrat, moment în care cel din faţă i-a dat o copită. Am fost pur şi simplu aruncat din şa. Am căzut şi, în agitaţia produsă de armăsari, am fost izbit în spate de o copită. O durere groaznică…” Fragmente în avanpremieră din volum.

Ion Dichiseanu este un cunoscut actor de teatru şi cinema. A făcut roluri memorabile pe scena Teatrului Nottara şi a jucat în filme celebre, printre care Titanic vals, Toate pînzele sus, Pentru patrie, Revanşa, Clipa (Premiul ACIN, 1979), Burebista, Misterele Bucureştilor, Supravieţuitorul. A mai publicat volumul de versuri Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză (1995).

[embedded content]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602731


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.