Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • FOTO-VIDEO: AUTOSTRADA Sebeş-Turda. Stadiul lucrărilor la începutul lunii iunie. Avans sesizabil pe loturile 3 şi 4, întârzieri pe segmentul doi

FOTO-VIDEO: AUTOSTRADA Sebeş-Turda. Stadiul lucrărilor la începutul lunii iunie. Avans sesizabil pe loturile 3 şi 4, întârzieri pe segmentul doi

7 iunie 2017 Eveniment
18839176_778211592352850_1227979725248789170_nImagini interesante, cu stadiul lucrărilor la Autostrada Sebeş-Turda, la începutul sezonului concediilor, au fost făcute publice recent de către Asociaţia Pro Infrastructura. Se poate observa cum şoseaua rapidă prinde contur pe segmentul de la Aiud la Turda, însă mai sunt multe de rezolvat pe lotul doi.

“Deși vremea este una propice, pe secțiunea a doua a acestei autostrăzi avansul este insesizabil față de filmarea precedentă. Chiar dacă este cel mai lung lot dintre cele 4, avansul în ceea ce privește lucrările de terasamente bate pasul pe loc. În acest ritm, finalizarea acestui lot până la finalul anului 2018 este tot mai greu de atins.

Pe primul lot, autostrada prinde contur în multe puncte de pe traseu. Avansul lucrărilor este promițător, dar din păcate, zona autorizată și pe care se lucrează în prezent nu va putea fi deschisă traficului fără autorizarea capetelor acestui lot, nodurile Alba Iulia Nord și Sebeș.

Facem un apel la conducerea Ministerului Transporturilor și a CNAIR pentru rezolvarea cu celeritate a problemelor enumerate mai sus, astfel încât termenele de finalizare asumate de dânșii să poată fi respectate”, spun reprezentanţii Asociaţiei.

[embedded content]

În ceea ce priveşte lotul 4, stadiul lucrărilor a avansat vizibil, “însă punctele critice – lacul Stejăriș, plantația de Paulownia din nodul Turda, stâlpii de curent de pe aliniament – sunt încă nerezolvate. Dacă în perioada imediat următoare aceste probleme nu se vor soluționa astfel încât constructorul să înceapă lucrările aferente, deschiderea circulației pe cei 16 km la final de 2017 va fi practic imposibilă”, potrivit sursei citate.

Însă “pe lotul 3, șansele pentru finalizarea lucrărilor și implicit deschiderea circulației pe 8 din cei aproximativ 12 km între nodurile rutiere Decea și Aiud până la finalul acestui an sunt mai mult decât promițătoare”, precizează reprezentanţii Pro Infrastructura.

Alte imagini sunt cu zone spectaculoase din lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (între Aiud și Decea), constructor Tirrena Scavi – zona Gâmbaș (viaduct și pod peste Mureș, debleul și spațiul de servicii) și nodul Aiud.

foto-video: Facebook (Asociaţia Pro Infrastructura – „elion”, „Stefan01” și „ddfab” – membri ai forumului PeUndeMerg.ro)

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575038Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.