Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO-VIDEO: Fiii Satului la Căpâlna, ediția a II-a. Sărbătoare a cântecului și jocului popular românesc

FOTO-VIDEO: Fiii Satului la Căpâlna, ediția a II-a. Sărbătoare a cântecului și jocului popular românesc

3 iulie 2017 Actualitate


collage22În zilele de 29 iunie, 1 și 2 iulie, la Căpâlna s-a desfășurat cea de-a doua ediție a evenimentului „Fiii Satului”, o sărbătoare a cântecului și jocului popular românesc. 

„Odată la 5 ani, fiii satului sunt chemați acasă pentru a-și astâmpăra dorul de frumos, de locul de obârșie a sufletului lor”, au transmis organizatorii evenimentului.

Anul acesta, fiii satului au fost așteptați în data de 29 iunie, 1 și 2 iulie la Căpâlna pentru o întâlnire cu totul specială, încununată de jocuri și cântece populare românești, invitați deosebiți și multe alte surprize.

Joi, programul a inclus Hramul Bisericii Sf. Apostoli Petru și Pavel, slujba Utreniei, slujba Sf. Liturghii, Taina Sf. Maslu și agapa la Căminul Cultural. Ziua de sâmbătă, 1 iulie, a început la ora 11.00 cu slujba de parastas. Au urmat apoi activități culturale, fiind acordate premii cuplurilor care s-au căsătorit în ultimii 5 ani și cuplurilor care au împlinit peste 50 de ani de căsătorie.

Duminică, după slujba Utreniei și slujba Sf. Liturghii, a fost organizată o masă împreună cu Fiii Satului și o paradă a portului popular. De la ora 16.00 a avut loc un program artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena”, Ansamblul „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, Fanfara Petrești, Fluierașii din Șugag, Alina Secășan, Mihai Cetean, Alina Maer, Paula Oargă, Florin și Simona Covaci și Ansamblul Mărginenii de pe Valea Frumoasei.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Căpâlnarii de pe Valea Frumoasei, în parteneriat cu Primăria comunei Săsciori și Biserica Ortodoxă Sf. Apostoli Petru și Pavel.

Foto: Facebook

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=580948


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.