Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO-VIDEO: Garda Apulum, la Festivalul Times & Epochs, de la Moscova. Evenimentul a reunit peste 6000 de participanţi din întreaga lume

FOTO-VIDEO: Garda Apulum, la Festivalul Times & Epochs, de la Moscova. Evenimentul a reunit peste 6000 de participanţi din întreaga lume

14 iunie 2017 Actualitate
19029697_1073420559456359_2280154422366885915_nGarda Apulum a participat în perioada 7-12 iunie 2017 la Festivalul Times & Epochs, de la Moscova, Rusia. Anul acesta a strâns peste 6000 de participanți din întreaga lume. De asemenea, conform organizatorilor, în cele două săptămâni în care s-a derulat festivalul, s-au înregistrat peste 500.000 de vizitatori.

Trupele de reconstituire istorică au putut participa la eveniment doar în urma unor selecții complexe și stricte făcute de organizatori, bazate în mare parte pe un „curriculum vitae” al asociațiilor din care fac parte și care reflectă nivelul de performanță și profesionalism pe care l-au atins în acest domeniu.

[embedded content]

La această ediție, Alba Iulia a fost reprezentată de Garda Apulum, care a expus publicului prezent fragmente din viața militară și civilă din anticul Apulum. Voluntarii albaiulieni s-au remarcat și prin câștigarea unor concursurilor organizate în timpul festivalului, precum cel de aruncat pilum-ului (suliță romană care se arunca înspre adversari înainte de începerea luptelor  corp la corp) sau cel de îndemânare militară, în care au luptat împotriva altor războinici în formații de câte nouă persoane.

[embedded content]

Sub egida Gărzii Apulum activează patru formații, respectiv, Legiunea XIII Gemina (soldații romani), Lupii Apoulonului (războinicii daci), Ludus Apulensis (gladiatorii) și Magna Nemesis (dansuri de inspirație antică romană și dacică). Această trupă a reușit; în ultimii cinci ani, să pună orașul Alba Iulia pe harta reenacmentului profesionist din Europa, reprezentând și promovând orașul și patrimoniul său la numeroase festivaluri de profil din țară și străinătate (Italia, Belgia, Elveția, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia).

Deplasarea la Moscova a fost susținută de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, precum şi sponsori.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576895Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.