Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO-VIDEO: Liberalii din Alba au semnat, în majoritate, moţiunea lui Orban. Doi au ales să-l sprijine pe Cataramă

FOTO-VIDEO: Liberalii din Alba au semnat, în majoritate, moţiunea lui Orban. Doi au ales să-l sprijine pe Cataramă

9 iunie 2017 Actualitate
IMG_0023Liberalii din Alba au hotărât, vineri, cu majoritate, să îl sprijine pe Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al partidului, la alegerile din 17 iunie. 73 dintre cei 75 de reprezentanţi ai organizaţiei PNL Alba, prezenţi la şedinţa Colegiului director judeţean, au votat moţiunea lui Orban. Cristian Buşoi nu a obţinut niciun vot, iar Viorel Cataramă a fost ales ca opţiune la conducerea partidului de către doi liberali din Alba.

Reamintim că Ludovic Orban şi-a depus, în 15 mai, candidatura pentru preşedinţia partidului, iar alături de el au fost  aproximativ o sută de susţinători, liderii celor mai puternice organizaţii judeţene ale formaţiunii, printre care și Mircea Hava. Acesta și-a manifestat public susținerea pentru Ludovic Orban și spune că este omul care poate să unească partidul. Primarul din Alba Iulia va candida la alegerile generale din PNL pentru funcția de prim-vicepreședinte. La votarea moțiunii de la Alba Iulia au fost prezenți aproape toți parlamentarii și primarii PNL din județ. Printre cei prezenți au fost remarcați șeful CJ Alba- Ion Dumitrel, secretarul executiv al PNL- Marius Hațegan, directorul general al ADR centru- Ioan Crețu dar și parlamentarii Alexandru Pereș, Florin Roman, Claudiu Răcuci și Sorin Bumb. A fost remarcată absența primarilor Mircea Hava (Alba Iulia) și Dorin  Nistor (Sebeș) dar și a parlamentarului Corneliu Olar- mult prea implicat în campania electorală din comuna Horea.

Vezi şi Mircea Hava, al doilea om în PNL, după Ludovic Orban. Va candida pentru funcția prim-vicepreședinte al partidului

Vezi integral moţiunea lui Ludovic Orban: Motiunea Ludovic Orban ONL Forta dreptei

Pe 17 iunie, 175 de liberali din Alba vor vota preşedintele PNL, la Congresul Naţional al partidului. 18 dintre ei sunt reprezentanţi de drept în congres, iar restul au fost aleşi.

[embedded content]

A doua zi, pe 18 iunie, tot la Bucureşti, se va alege componenţa Biroului Politic Naţional.

„În Biroul Permanent Național am decis să organizăm Consiliul Național de Coordonare, care va vota Biroul Permanent Executiv al PNL de după alegerea noului președinte al PNL, în data de 18 iunie, adică a doua zi după congresul de alegere a președintelui PNL”, a anunţat, la începutul lunii iunie, Raluca Turcan, preşedinte interimar PNL.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575825Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.