Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO-VIDEO: Poliţişti din Alba au participat la o acţiune preventivă în judeţul Cluj. Şoferii care au purtat centura de siguranţă, răsplătiţi cu îngheţată

FOTO-VIDEO: Poliţişti din Alba au participat la o acţiune preventivă în judeţul Cluj. Şoferii care au purtat centura de siguranţă, răsplătiţi cu îngheţată

10 iulie 2017 Actualitate


actiune politiaPoliţiştii din Alba şi alte judeţe au participat, luni, la o acţiune desfăşurată în judeţul Cluj, pentru prevenirea accidentelor şi determinarea şoferilor să fie atenţi în trafic. În cadrul campaniei au fost distribuite materiale informative şi odorizante de maşină cu mesajul proiectului, iar conducătorii auto care au purtat centura de siguranţă au fost răsplătiţi cu îngheţată.

Campania se numeşte ,,Atenţie la…neatenţie” şi s-a desfăşurat în trei locaţii din judeţul Cluj. Pentru realizarea unui schimb de bune practici în acest domeniu, la acţiunile din judeţul Cluj, au participat şi poliţişti din Alba, Sibiu, Mureş, Hunedoara, Constanţa, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, transmite IPJ Cluj.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de prevenire au explicat conducătorilor auto opriţi în trafic importanţa adoptării unei conduite prudente în momentul în care sunt la volanul unui autovehicul.

Obiectivul acţiunilor derulate a fost acela de a-i determina pe şoferi să fie atenţi în trafic şi să conştientizeze faptul că un moment de neatenţie la volan poate avea consecinţe dintre cele mai grave, potrivit organizatorilor.

[embedded content]

“Campania îşi propune să responsabilizeze participanţii la trafic cu privire la pericolele la care se expun atunci când se lasă distraşi de factori perturbatori. De exemplu, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, fără sistem hands-free, este una dintre cele mai frecvente abateri întâlnite în trafic, fiind totodată şi o cauză generatoare de accidente rutiere.

În cadrul campaniei au fost distribuite materiale informative şi odorizante de maşină cu mesajul proiectului”, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Proiectul a fost iniţiat de către Asociaţia de Psihologi şi Siguranţă Rutieră, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Campania ,,Atenţie la..neatenţie” s-a mai desfăşurat în alte patru oraşe din România.

Conducătorii auto care au purtat centura de siguranţă au fost recompensaţi cu îngheţată.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=582552


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.