Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO-VIDEO: Sera cu minuni din Alba Iulia. Bananieri uriași, portocali, lămâi și smochini într-o seră artizanală îngrijită de „domnul Nelu” pentru nepoți

FOTO-VIDEO: Sera cu minuni din Alba Iulia. Bananieri uriași, portocali, lămâi și smochini într-o seră artizanală îngrijită de „domnul Nelu” pentru nepoți

16 octombrie 2017 Actualitate


collagebnnCu siguranță nu v-ați închipuit că în Alba Iulia există bananieri înalți de 6 metri cu ciorchini de banane ce cântăresc peste 40 de kilograme. L-am găsit pe domnul Nelu în sera sa din zona Schit, tocmai când lega ciorchinii de banane pentru a nu se rupe sub greutatea fructelor.

Ca într-o poveste fantastică, intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu zice mare lucru, te „teleportează” într-o pădure tropicală în miniatură. Doi bananieri imenși, de peste 6 metri fiecare, înconjurați de lămâi, portocali, smochini, toți cu roade pe crengi. Fiecare din cei doi bananieri au câte un ciorchine de banane încă verzi cântărind, după estimarea proprietarului, peste 40 de kg fiecare.

Bananele din partea de sus, care sunt și cele mai mari, sunt deja pârguite și nepotul cel mare al domnului Nelu abia așteaptă să le guste.

Partea surprinzătoare a poveștii este că nimic nu prevestea acest rezultat spectaculos.

Plantele au fost cumpărate acum circa doi ani de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale. Domnul Nelu nu este un specialist în botanică, ci un om obișnuit, dar mare iubitor de natură și de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră și le-a dat zilnic ce trebuie: apă, căldură și îngrijire.

Acum și el este mirat și mândru de rezultatele pe care vă invităm să le vedeți în fotografiile și video-ul de mai jos.

[embedded content]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603474


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.