Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO-VIDEO: Simpozion cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

FOTO-VIDEO: Simpozion cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

10 octombrie 2017 Actualitate


IMG_0248Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost sărbătorită și la Alba Iulia printr-un simpozion organizat la Universitatea „1 Decembrie 1918” . Evenimentul a fost susținut de Asociația Crescătorilor de Ovine Alba, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologie și de Casă-Alba Transilvania, Asociația Țara Vinului, DSVSA Alba și Oficiul Fitosanitar Alba.

Evenimentul a început la ora 9.00 cu discuții legate de produsele tradiționale românești, cultură, obiceiuri ale poporului și gustul autentic al produselor românești.

În cadrul simpozionului s-a vorbit și despre „povestea vinului” și a faptului că în județul Alba există cel mai mare producător de vinuri albe din România, compania Jidvei. De asemenea au fost prezentate întrebuințările lavandei și alte produse.

Concluzia acestor prezentări este că prin consumul produselor românești ajutăm producătorii români să-și comercializeze propriile produse.

Pe lângă asta, produsele prezintă siguranță alimentară fiind proaspete și de calitate, rețetele preparatelor sunt tradiționale, iar prin cumpărarea lor, taxele și impozitele locale se întorc în comunitate.

La finalul prezentărilor cei prezenți au fost invitați să deguste dintr-o serie de produse tradiționale ale județului Alba.

[embedded content]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=601983


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.