Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Ziua Internațională a drepturilor omului, marcată de elevii Colegiului Economic DPM din Alba Iulia

FOTO: Ziua Internațională a drepturilor omului, marcată de elevii Colegiului Economic DPM din Alba Iulia

9 decembrie 2017 Actualitate


Vineri, 8 decembrie, de la ora 13, la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic DPM Alba Iulia s-a încheiat proiectul educativ local, DREPTURILE NOASTRE DE TOATE ZILELE! Elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia și-au prezentat rezultatele documentării în domeniul drepturilor omului, prin materiale Power Point și planșe. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Centrul de Informare Europe Direct au susținut activitatea și i-au încurajat pe elevi, premiind cele mai reușite materiale. Toți cei care s-au implicat și au muncit au primit diplome și premii.

Prezentările au vizat dezvoltarea abilităților de comunicare în scris și oral, dezvoltarea competențelor de informare și documentare, conștientizarea importanței cunoașterii drepturilor omului, activarea și sensibilizarea elevilor cu privire la problemele cauzate de lipsa drepturilor omului și completarea cunoștințelor legate de realizarea și prezentarea unui material Power Point.

Proiectul s-a derulat în perioada 4-8 decembrie 2017 în cele două instituții de învățământ partenere și a presupus mai multe activități: realizarea unui spațiu expozițional cu planșe informative despre drepturile omului și premierea celor mai reușite planșe pe școală (locurile I, II, III) finalizate cu concursul între cele două școli, realizarea unor materiale informative (flyere și ecusoane) despre drepturile omului și distribuirea lor în pauze în unitățile de învățământ; miniexpoziție cu cărți și materiale diverse despre drepturile omului pe toată derularea proiectului în Centrele de Documentare și Informare.

Proiectul marchează Ziua Internațională a Drepturilor Omului, tema de anul acesta fiind ”Drepturi și libertate”. Elevii au dezbătut câteva din drepturile fundamentale ale omului, spre exemplu dreptul la libera circulație și ședere, dreptul persoanelor cu dizabilități, drepturile copilului și dreptul la educație etc. Proiectul are ca scop informarea și exprimarea liberă a elevilor cu privire la drepturile cetățenilor Uniunii Europene.
Coordonatorii proiectului au fost prof. Monica Fer Todoran de la Colegiul Național HCC Alba Iulia și prof. Lavinia Dobra de la Colegiul Economic DPM Alba Iulia. De asemenea, s-au implicat și au făcut posibilă buna derulare a proiectului bibl. Lucreția Bîrz, prof. Adrian Simion-președintele Asociației Eu-Ro Dinamic, prof. Popa Victoria și din partea ADR Centru, Mirela Groza și Nicolae Mărginean care au și evaluat rezultatele finale.
• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.