Acasa

FOTO: Ziua Națională a României, sărbătorită la Cugir printr-un spectacol omagial

1 decembrie 2017 Actualitate Eveniment


Cei 99 de ani de la momentul Marii Unirii de la Alba Iulia au fost sărbătoriți joi seara, la Cugir, printr –un spectacol omagial dedicat momentului solemn.

Spectacolul a avut loc pe scena Casei de Cultură a orașului Cugir, acesta debutând cu intonarea imnului de stat al României, în acordurile tinerilor interpreți ai Fanfarei Casei de Cultură Cugir .

Programul evenimentului a continuat cu un spectacol de cântece și poezii patriotice pregătit de către elevii și preșcolarii de la unitățiile de învățământ din oraș alături de membrii cercurilor artistice aparținând Casei de Cultură Cugir. Aceștia au fost îmbrăcați în costume populare, iar cei prezenți în sală au primit la intrare steaguri tricolore.

„Treceți batalioane române Carpații”, „Noi suntem români”, „Pe – a nostru steag e scris Unire” sau „Transilvanie frumoasă …” au fost câteva din cântecele intepretate de către micii artiști pe scena instituției de cultură din oraș în cinstea Marii Uniri de la 1918 de la Alba Iulia.

Timp de două ore în fața asistenței, au susținut momente artistice membrii Fanfarei de copii ai Casei de Cultură Cugir, membrii cercuriilor artistice de teatru, canto, pian și chitară ai Casei de Cultură Cugir, Grupul folcloric „Mlădițe Cugirene” – ai Școlii Gimnaziale Nr 3 Cugir, Grupul vocal reprezentând elevii ai Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir , Grupul vocal reprezentând elevii ai Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” Cugir , Grupul vocal reprezentând elevii ai Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” Vinerea, Grupul „Anotimpuri” al eleviilor Școlii Gimnaziale Nr 3 Cugir , Grupul Aprentis – al Colegiului Național „David Prodan” Cugir.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment alcăltuit din dansuri sportive demonstrative susținut de către sportivii din cadrul Clubului de dans sportiv „Pro Dance 2007” Cugir.


• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.