Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • FOTO/VIDEO: Mașinile Grupului Florea, împiedicate de locuitori să circule în cartierul ”Meridian”! Scandal din cauza camioanelor care ”servesc” un dezvoltator imobiliar

FOTO/VIDEO: Mașinile Grupului Florea, împiedicate de locuitori să circule în cartierul ”Meridian”! Scandal din cauza camioanelor care ”servesc” un dezvoltator imobiliar

9 iunie 2017 Eveniment
IMG_20170609_101446Mai mulți locuitori ai cartierului Meridian din Alba Iulia, asfaltat de Primărie la sfârșitul anului trecut, au chemat poliția și au blocat câteva mașini ale Grupului Florea, parcându-și autoturismele în așa fel încât autoutilitarele să nu mai poată trece. Oamenii sunt exasperați de traficul greu care se desfășoară în cartier de câteva săptămâni. Este vorba despre mașini de peste 30 de tone, care circulă pe un drum ce nu suportă mai mult de 3,5 tone.

Drumul a fost finalizat la sfârșitul anului trecut și a costat peste 600.000 de lei. După ani mulți în care cartierul s-a scăldat în noroaie la fiecare ploaie, oamenii încearcă să protejeze drumul pe care îl consideră ca și al lor.

De unde a pornit totul

Masini de la Pizzaroti, cu numerele de inmatriculare acoperite

Masini de la Pizzaroti, cu numerele de inmatriculare acoperite

Cu câteva săptămâni în urmă, un investitor imobiliar a început construcția unor blocuri, în continuarea străzii Costache Negruzzi. Tot atunci au început să circule mașini cu gabarit mare, de aproape 40 de tone. Au venit întâi mașinile firmei Pizzaroti, încărcate cu pământ și cu numerele de înmatriculare ascunse. Probabil făceau ”ciubucuri” în timpul și cu materialele cu care ar fi trebuit să lucreze la contractele pe bani publici pe care le au. Tot atunci au început și reclamațiile verbale către Primăria Alba Iulia, venite dinspre locuitorii cartierului îngrijorați de deteriorarea drumului. Administrația locală nu a avut însă nici o reacție.

Deși au existat câteva altercații verbale între oameni și șoferi, mașinile și utilajele au continuat să treacă și și-au făcut treaba. După câteva zile, traficul s-a oprit, spre bucuria locuitorilor cartierului, care au crezut că au scăpat… dar a fost reluat la alte câteva zile. De data aceasta, mașinile Florea Grup, încărcate cu zeci de tone de beton, precum și utilajele firmei au început să circule pe stradă. Totul până astăzi, când mai mulți oameni au luat atitudine și au blocat efectiv drumul, parcându-și mașinile de-a latul. De asemenea, oamenii au chemat poliția locală și au ieșit cu telefoanele pentru a filma.

La intervenția Poliției locale și a oamenilor, traficul a încetat temporar, mașinile fiind retrase. Investitorul imobiliar care vrea să construiască blocuri în zonă ar avea posibilitatea să folosească un drum de pământ, însă nu o face. Acesta le-a spus oamenilor că din moment ce a primit autorizații de construcție, a considerat că are voie să folosească drumul respectiv.  Doar că, pentru a intra de pe strada Costache Negruzzi la terenul său, acesta a forțat accesul peste ceea ce în PUZ figurează ca loc de joacă. Este vorba despre o bucată de teren de 600 de metri pătrați, donată primăriei de o firmă de construcții pentru a fi construit un loc de joacă pentru copiii din cartier, care în prezent se joacă pe stradă, printre mașini.

O a doua investiție imobiliară, în continuarea celei începute acum, este preconizată să înceapă. În urmă cu trei săptămâni, încă de la început, Alba24.ro a adresat Primăriei Municipiului Alba Iulia întrebări legate de costurile lucrărilor de asfaltare, perioada de garanție a lucrărilor și dacă există un contract de asigurări. De asemenea, Alba24.ro a solicitat instituției un răspuns cu privire la masa maximă a autovehiculelor care pot circula pe acest drum, conform proiectului, dar și dacă există derogări acordate de Primărie pentru circulația unor vehicule cu masă mai mare decât cea stabilită în proiectul de realizare a lucrărilor.

Instituția nu a răspuns, după cum nu a răspuns nici cu privire la motivul pentru care spațiul de joacă stabilit prin PUZ a fost transformat în drum de acces spre un nou cartier de blocuri care urmează să se construiască în zonă. Desigur că instituția poate răspunde acestor întrebări în termen de 30 de zile, dar în această perioadă drumul se află în continuare sub presiunea zecilor de tone.

Vizitate înainte de alegerile de anul trecut de către primarul Mircea Hava, lucrările la stradă au fost în cele din urmă finalizate, dar, ulterior, drumul a fost complet abandonat de administrația locală. Rigolele de pe margine s-au colmatat, iar șanțurile s-au umplut de buruieni și tufe înalte.

[embedded content]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575770Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.