Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Garda de Mediu Alba, despre poluarea pe râul Ampoi: Deversare de ape uzate, de pe platforma industrială de la Zlatna. Mortalitate piscicolă, pe o distanţă de un kilometru

Garda de Mediu Alba, despre poluarea pe râul Ampoi: Deversare de ape uzate, de pe platforma industrială de la Zlatna. Mortalitate piscicolă, pe o distanţă de un kilometru

20 iulie 2017 Actualitate


pesti mortiGarda de Mediu Alba a transmis, joi dimineaţa, concluzii oficiale după cercetarea cazului de poluare accidentală sesizat marţi, 18 iulie, pe râul Ampoi, în apropiere de Zlatna. Potrivit inspectorilor de mediu, s-a produs o deversare de ape uzate, de pe platforma industrială.

Vezi şi VIDEO: Posibilă poluare pe râul Ampoi, în aval de Zlatna. Sute de peşti morţi descoperiţi în apă. Garda de Mediu Alba a preluat cazul

“În 18 iulie, în jurul orei 14.00, Garda de Mediu Alba a fost sesizată despre producerea unei poluări accidentale a râului Ampoi, manifestată cu mortalitate piscicolă (peşti de mărime mică şi medie).

O echipă de comisari s-a deplasat în zona industrială a localităţii Zlatna. S-a constatat că a avut loc o deversare, prin canalul pluvial de pe platforma industrială, de ape uzate de culoare neagră-verzuie. Mâlul rămas pe marginea cursului apei şi în ochiurile de apă cvasiexistente avea o culoare verde. Pe o lungime de circa un kilometru a existat mortalitate piscicolă; peştii morţi aveau între 5-20 cm. Nu a putut fi apreciată cantitatea acestora.

S-au prelevat probe de apă de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apei Alba. După obţinerea rezultatelor analizelor, Garda de Mediu Alba urmează să finalizeze cercetarea evenimentului şi să depisteze sursa de poluare.”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=584590


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.