Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Guvernul pregătește o nouă amnistie fiscală pentru românii și firmele cu datorii la stat

Guvernul pregătește o nouă amnistie fiscală pentru românii și firmele cu datorii la stat

1 iunie 2017 Actualitate
palatul victoria guvernExecutivul Grindeanu pregătește o nouă amistie fiscală pentru firmele și persoanele fizice cu datorii la stat, după modelul guvernelor Boc și Ponta. Firmele şi persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 vor putea fi scutite de penalităţi şi de jumătate din dobânda acumulată dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar cealaltă jumătate din dobânda rămasă este achitată până la finalul anului. Noua facilitate este pregătită la nivel politic, conform unui document, aflat în stadiul de proiect, analizat de Profit.ro.

Politicienii pregătesc din nou acordarea de facilități fiscale firmelor și persoanelor fizice cu datorii depășite la plată, respectiv ștergerea penalităților și a jumătate din dobânzile acumulate, potrivit datelor obținute de Profit.ro.

Astfel, noua facilitate fiscală va face ca firmele și persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 să fie scutite de penalități și jumătate din dobânda acumulată, dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar dobânda de 50% care le-a rămas de plătit este achitată până la finalul anului.

Guvernul ar pregăti această măsură, care este în stadiul de proiect, în speranța că va împușca mai mulți iepuri dintr-un foc: mai precis, „stimularea conformării voluntare a contribuabililor la plata obligațiilor fiscale și maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic și, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare”.

Mișcarea este similară cu facilitățile introduse de Guvernul Boc în 2011 și Cabinetul Ponta în 2015, cu aceleași argumente.

sursa: hotnews.ro, realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=572580Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.