Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Guvernul va publica lista firmelor cu care statul NU mai vrea să aibă de-a face după ce ”au nenorocit contractele” cu ministerele și autoritățile locale

Guvernul va publica lista firmelor cu care statul NU mai vrea să aibă de-a face după ce ”au nenorocit contractele” cu ministerele și autoritățile locale

6 iulie 2017 Actualitate


mihai tudosePrim – ministrul Mihai Tudose a anunțat că Guvernul va publica o listă cu firmele care au încălcat clauzele din contractele încheiate cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării şi cu autorităţile locale. Tudose a spus că pe viitor ar trebui să conteze mai mult calitatea lucrării, garanţia şi viteza de execuţie şi mai puţin preţul atunci când se atribuie o lucrare.

,,În ceea ce priveşte acel cazier al firmelor care ne-au creat probleme, va fi un cazier complet, nu numai cu cei care lucrează la Ministerul Transporturilor. Sunt o mulţime care au nenorocit proiecte şi la Ministerul Dezvoltării şi în contracte direct cu autorităţile locale. Vom face un cazier complet, cu toţi la gazetă” a adăugat Tudose.

Actualul sistem de achiziții publice favorizează firmele care oferă cel mai mic preț, fără posibilitatea unui control real asupra calității lucrărilor. De asemenea, multe autorități publice au fost obigate să restituie banii pentru unele dintre proiectele europene derulate din cauza unor firme care și-au încălcat termenii contractuali. Spre exemplu, dacă într-un proiect european care derulează mai multe contracte, unul dintre contracte este cu probleme (întârzieri, calitate porastă etc), este afectactată întreaba finanțare.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581604


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.