Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • ÎCCJ, lovitură pentru procurori: Instanța Supremă nu va sesiza CCR în privința Legii Salarizării

ÎCCJ, lovitură pentru procurori: Instanța Supremă nu va sesiza CCR în privința Legii Salarizării

9 iunie 2017 Actualitate
ICCJMagistrații Instanței Supreme au anunțat, vineri, că au constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) în privința Legii salarizării unitare, așa cum a cerut joi Asociația Procurorilor din România (APR).

„Asociația Procurorilor din România a sesizat Președintele României, Înalta Curte de Casație și Justiție și Avocatul Poporului în vederea exercitării de către aceștia a atribuțiilor de sesizare a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea legilor înainte de promulgarea acestora, referitor la Legea – cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în comunicatul remis de APR.

Procurorii consideră că este încălcat principiul constituțional al legalității în fața legii, întrucât prin adoptarea acestei legi se creează o diferență de statut financiar între procurori și judecători, subiecți constituționali cu statut identic.

„Ținem că subliniem că prin deciziile sale Curtea Constituțională a reținut că principiul egalității de drepturi  se traduce prin reglementarea și aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecților de drept aflați în situații juridice similare. Prin adoptarea legii în forma actuală se încalcă principiile stabile de normele constituționale ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său”, se mai arată în document.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul Legii salarizării unitare cu 188 de voturi ”pentru” și 28 ”împotrivă”, aceasta urmând să ajungă pentru promulgare la Cotroceni.

sursa: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575648Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.