Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • În jur de 30.000 de oameni din zona Ocna Mureș sunt de trei zile fără apă potabilă. Constructorul autostrăzii a greșit relocarea conductei

În jur de 30.000 de oameni din zona Ocna Mureș sunt de trei zile fără apă potabilă. Constructorul autostrăzii a greșit relocarea conductei

16 iunie 2017 Eveniment
apa robinetRomânia lucrurilor bine făcute este departe de a deveni o realitate. Orice lucrare depășește termenul de finalizare, iar singurii care au de suferit sunt cetățenii. Așa s-a întâmplat și în localitățile Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureș, Noșlac, unde peste 30.000 de locuitori au rămas fără apă timp peste 3 zile din cauza „seriozității” firmelor care se ocupă de lucrările la Autostrada Sebeș-Turda. Două lucrări eșuate i-au lăsat pe oameni fără apă potabilă.

Cetățenii localităților menționate au fost anunțați, printr-o postare pe pagina APA CTTA, că, începând cu data de 13 iunie, că timp de 24 de ore se va întrerupe furnizarea cu apă din cauza relocării conductei DN400 în zona Ormenis-Decea-Inoc.

„Estimăm durata întreruperii la circa 24 de ore, datorită lucrărilor complexe ce se vor desfășura pentru realizarea acestei relocări” anunța, în data de 12 iunie, Apa CTTA.

Cele 24 de oare anunțate au ajuns să fie de fapt trei zile din cauza avarierii conductei care trebuia relocată. Așa au rămas fără apă curentă peste de 30.000 de locuințe din  Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureș și Noșlac, timp de mai bine de trei zile.

„S-a dat drumul la apă de dimineață de la 5.00 până la ora 10.00, însă nu apă potabilă.  Din păcate o altă lucrare a cedat. Pot spune că este cea mai proastă lucrare, nu vreau să îi apăr pe cei de la APA CTTA, dar nu este normal să vină să repare după greșelile constructorului. Așa se întâmplă când se dau licitațiile după prețul cel mai mic. Este revoltător și este și greșeala noastră și a CNAIR, că nu am tras la răspundere aceste firme. APA CTTA a intervenit să repare greșeala, este normal ca firma executantă să fie trasă la răspundere pentru că nu este normal să lași fără apă 30.000 de oameni”, a declarat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Acesta a precizat că reparația ar trebui terminată până la ora 18.00 și speră ca spre dimineață să poată umple bazinele cu apă. În această seară se va relua furnizarea tip de câteva ore pentru uz casnic, nu și pentru consum, spune Silviu Vințeler.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577277Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.