Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • InfoCons: Atenţionare privind ceasurile smart destinate copiilor. Care ar fi riscurile

InfoCons: Atenţionare privind ceasurile smart destinate copiilor. Care ar fi riscurile

18 octombrie 2017 Actualitate


smartwatchUnii părinţi doresc să fie în contact cu copii lor în permanentă şi să ţină evidenţă locului în care sunt aceştia în orice moment. Ceasurile smart (smartwatches) au devenit astfel popularii, fiind folosite pentru a permite urmărirea în timp real din punct de vedere a localizării copiilor cât şi comunicarea cu aceştia. Dar unele studii relevă posibile riscuri.

Mişcarea de Protecţia consumatorilor la nivel european a transmis o alertă cu privire la ceasurile smart destinate copiilor.

Conform analizei realizate de Consiliul Consumatorilor din Norvegia realizat în parteneriat cu o firmă de decuritate, pe aceste tipuri de produse, au reieşit informaţii ce pot fi alarmante pentru părinţii care au achiziţionat astfel de produse, potrivit InfoCons. Se pune întrebarea dacă în loc să păstreze siguranţă copiilor, aceştia de fapt pot pune în pericol siguranţă acestora?

Erorile constatate:

Defecte grave de Securitate: Cu uşurinţă o persoană străină poate prelua controlul ceasului şi poate urmări şi comunica cu copilul. Ei vor putea să urmărească copilul în timp ce se mişcă sau să pară că acesta este undeva unde de fapt nu este în realitate. Datele sunt transmise şi stocate fără a fi criptate.

Sentimentul fals de securitate: Funcţiile SOS din ceasurile Viksfjord şi Gător sunt foarte slabe. Alertele transmise atunci când copilul părăseşte o zona permisă sunt, deasemenea foarte slabe.

Termeni şi condiţii ilegale şi inexistente: unele dintre aplicaţiile associate ceasurilor nu au termeni şi condiţii. De asemenea, nu se pot şterge datele sau contul de utilizator. Acestea sunt încălcări atât din Legea privind controlul marketingului norvegia, cât şi în Legea privind datele cu caracter personal.

InfoCons va demara o acţiune de monitorizare a pieţei din România, cu privire la aceste produse.

„Este foarte grav atunci când produsele care pretind o siguranţă a copiilor, de fapt le pun în pericol din cauza securităţii slabe şi a caracteristicilor care nu funcţionează corect”, spune Finn Myrstad, directorul politicii digitale la Consiliul Norvegian al Consumatorilor.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=604174


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.