Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • ITM Alba organizează sesiuni de informare publică, în perioada 14 iunie – 31 august, pentru combaterea cazurilor de muncă „la negru”

ITM Alba organizează sesiuni de informare publică, în perioada 14 iunie – 31 august, pentru combaterea cazurilor de muncă „la negru”

13 iunie 2017 Actualitate
itm albaPână în luna august, inspectorii ITM Alba vor derula o campanie de informare a agenţilor economici, prin care se urmăreşte transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

Obiectivul acțiunii constă în cresterea gradului de conștientizare a entităților ce pot avea calitatea de angajator și folosesc forță de muncăfără respectarea prevederilor legale în ceea ce privește consecințele sociale și economice pe care le produce munca nedeclarată, a persoanelor care desfășoară activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă în ceea ce privește consecințele economice și sociale pe care le produce munca nedeclarată și, nu în ultimul rând, clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și aplicare  a unor prevederi legale în domeniul relațiilor de muncă, transmite ITM Alba.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba organizează în perioada 14 iunie – 31 august sesiuni de informare publică la care vor fi invitate entitățile care desfășoară activitate în domeniile ce înregistrează o incidență crescută a muncii nedeclarate, precum și categoriile de persoane vulnerabile.

Această acțiune a Inspecției Muncii este generată de efectele negative pe care munca nedeclarată le are pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung, atât pentru individ cât și pentru societate, existând o relație interdependentă între plata contribuțiilor sociale și impozitelor și accesul la drepturile de asigurări sociale și alte măsuri de protecție socială, potrivit sursei citate.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576626Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.