Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Legea vaccinării, modificată din nou în Senat: Persoanele care dovedesc imunitate la un anumit virus să nu mai fie vaccinate

Legea vaccinării, modificată din nou în Senat: Persoanele care dovedesc imunitate la un anumit virus să nu mai fie vaccinate

12 octombrie 2017 Actualitate


vaccinComisia juridică a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul legii vaccinării, fiind adoptat și un amendament, la propunerea unui senator USR, care prevede că persoanele care pot face dovada că sunt imune la un anumit virus să nu mai fie vaccinate, potrivit Agerpres.

„Mă uitam la articolul 24, unde sunt excepțiile în ceea ce privește vaccinarea minorilor, și avem două situații: în momentul în care părintele își asumă calendarul de recuperare sau în momentul în care există o adeverință medicală a contraindicațiilor definitive pentru anumite vaccinări. Aș propune să introducem și un punct c: atunci când se poate face dovada că persoana sau copilul respectiv sunt imuni la virusul respectiv. Se poate face un test imunologic dintr-o picătură de sânge. Dacă are o imunitate dezvoltată, de exemplu la ROR, chiar dacă nu a fost dezvoltată, a căptat virusul și a trecut peste această etapă, organismul lui este imun. Dacă dovedește că este imun la virusul respectiv să nu mai trebuiască să fie vaccinat, pentru că oricum vaccinul nu mai produce niciun efect benefic pentru el”, a afirmat senatorul USR Eduard Dirca.

Amendamentul formulat de senatorul USR a trecut cu majoritate de voturi.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602472


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.