Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • LIVE VIDEO FOTO: Ziua Armatei Române, sărbătorită în Poligonul Micești. Concursuri de tragere cu pistolul mitralieră și explozii reale

LIVE VIDEO FOTO: Ziua Armatei Române, sărbătorită în Poligonul Micești. Concursuri de tragere cu pistolul mitralieră și explozii reale

18 octombrie 2017 Eveniment


22560990_1615341095154151_18879515_oÎn cadrul activităților dedicate Zilei Armatei Române (25 octombrie), Batalionul 136 Geniu ”Apulum” organizează miercuri, în Poligonul de tragere de garnizoană de la Micești, un concurs de tragere cu pistolul mitralieră.

Totodată, militarii execută o ședință demonstrativă de distrugeri a unor piese de lemn, cu material exploziv real. Este prezentat şi istoricul unității militare, a misiunilor executate și a capabilităților. 

Ziua Armatei Române este data în care în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Forțele Armate Române sunt formate din trei categorii de arme: Forțele Terestre, Forțele Aeriene, Forțele Navale , aflate sub comanda Statului Major General, direct subordonat Ministerului Apărării Naționale.

[embedded content]

În actualizare

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603868


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.