Acasa
  • Acasa
  • Administratie
  • Eveniment
  • Locurile de parcare dintre blocuri vor fi „la liber” până la ora 16.00. Dezbatere publică pentru modificarea regulamentului privind parcările din Alba Iulia

Locurile de parcare dintre blocuri vor fi „la liber” până la ora 16.00. Dezbatere publică pentru modificarea regulamentului privind parcările din Alba Iulia

7 iulie 2017 Administratie Eveniment


parcareLocurile de parcare rezidențiale vor putea fi folosite de orice cetățean până la ora 16.00, se arată într-un Proiect de Hotărâre pentru modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a parcărilor din Alba Iulia. Proiectul se află în dezbatere publică până în data de 25 iulie și este minimă soluție la problemele existente privind lipsa locurilor de parcare din oraș.

Dacă până la ora actuală cei care plăteau parcare avea dreptul exclusiv la acel loc, acum, Primăria Alba Iulia intenționează să modifice regulamentul în sensul că parcările vor putea fi folosite de orice cetățean în intervalul orar 08.00-16.00.

„,Au fost observate atât de către noi cât și de către unii cetățeni probleme în ceea ce privește interpretarea unor dispoziții cuprinse în Regulament și au fost formulate de către cetățeni unele propuneri privind modificarea acestuia, una dintre modificările solicitate fiind aceea privind dreptul exclusiv al persoanelor deținătoare ale unor locuri de parcare de a folosi aceste locuri 24 de ore din 24, propunându-se reducerea acestei perioade pe motivul că în marea majoritate a zonelor din oraș, locurile de parcare au fost atribuite celor care locuiesc acolo, astfel că nu au mai rămas locuri de parcare pentru parcarea ocazională, pe perioade scurte de timp, pentru alte persoane care au anumite probleme de rezolvat în zonă sau care merg în vizită la cunoștințe sau rude în acele zone” scrie în raportul de specialitate al proiectului care se află în dezbatere publică.

Noul regulament modifică doar intervalul orar la care cetățenii au dreptul la parcare.
Beneficiarii locurilor de parcare au dreptul exclusiv de a folosi locul de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei.
Între orele 08.00 – 16.00, de luni până vineri, locurile de parcare pot fi utilizate liber, de către orice persoană.

„Parcarea de reşedinţă este situată pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia, lângă imobilele (locuințe colective) utilizate de locatari.
(2).Staţionarea autoturismelor este permisă contra cost, percepându-se o taxă anuală de 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus, taxă ce se modifică prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.
(3).Beneficiarii locurilor de parcare vor plăti şi taxa pe teren aferentă locului de parcare conform dispoziţiilor legale în vigoare.
(4).Atribuirea unui loc de parcare este valabilă pe o perioadă de 12 luni pe bază de abonament, beneficiarul având obligaţia să achite contravaloarea integrală a taxei anuale aferente locului de parcare la data atribuirii acestuia, la sediul Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat din subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia” se arată în regulament. POTI SA ÎL CONSULȚI AICI.

19756905_1371447136223802_6510843928051445945_nO altă soluție care să optimizeze traficul şi să îmbunătăţească mobilitatea în oraş este propusă în cadrul proiectul Alba Iulia Smart City.
Parking Plus este un ecosistem de soluţii software (site-uri web, aplicaţii mobile) şi hardware (dispozitive Smart Access Box) pentru utilizarea optimizată a locurilor de parcare şi culegerea de date din sfera mobilităţii.
Parking Plus asigură:
– reducerea traficului din oraş, generat de şoferii aflaţi în căutarea unui loc de parcare;
– reducerea poluării;
– creşterea încasărilor;
– utilizarea optimizată a parcărilor prin realizarea de rezervări;
– posibilitatea de conectare cu senzori de detecţie a autovehiculelor pentru notificarea disponibilităţii în timp real a locurilor de parcare.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581871


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.