Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Lucrări finalizate pe strada Aurel Vlaicu din Cugir. Investiţie de 2 milioane lei din bugetul local

Lucrări finalizate pe strada Aurel Vlaicu din Cugir. Investiţie de 2 milioane lei din bugetul local

15 noiembrie 2017 Actualitate


Începute anul trecut, lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu din Cugir au ajuns la final. Valoarea totală a investiției a fost de 2.000.000 lei, sumă alocată din bugetul local.

Lucrările s-au desfăşurat în două etape. Segmentul dintre intersecția cu strada Râul Mic şi intersecția cu strada Colinei a fost finalizat în 2016 (investiţie de 913.744,27 lei), iar 1840 de metri – de la intersecția cu strada Colinei până la căpătul străzii Aurel Vlaicu, în acest an (978.276,12 lei).

Lucrările au vizat reabilitarea drumului, înlocuirea bordurilor, amenajarea căilor pietonale, construirea unor ziduri de sprijin și modernizarea/amenajarea unor rigole și podețe de descărcare pentru preluarea apelor pluviale.

Au fost executate lucrări de refacere a trotuarului cu piatră cubică, de montare a pavajului (dale vibropresate din beton) pentru accesul pietonal, potrivit informaţiilor oferite de architect şef Victor Sava, Serviciul Urbanism, din cadrul primăriei. Tot în cadrul investiției au fost incluse și lucrările de canalizare pluvială cu rigolă de acostament.

De asemenea, au fost făcute lucrări de asfaltare a drumurilor de acces pe strada Aurel Vlaicu, dar și pe porțiunea spre Biserica Romano-catolică.

În zilele următoare, adminsitrația locală va recepționa lucrările pe strada Colinei, investiţie de 577.000 lei.

În ceea ce privește strada Colinei, lucrările au fost demarate concomitent din ambele sensuri, de la intersecția cu Aurel Vlaicu și din zona Turnului de apă, unde a fost amenajată o alee pietonală. Este o investiție care va permite administrației locale să exploateze potențialul turistic al acestei zone, mai cu seamă că se dorește ca în viitor să se creeze o rețea de piste de biciclete pe fostul traseu Wasserliner.

Sorin Giurcă

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.