Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • LUNI şi MARŢI: Conferință internațională organizată de ADR Centru la Alba Iulia. Oportunități de atragere a fondurilor europene prin Strategii de Specializare Inteligentă

LUNI şi MARŢI: Conferință internațională organizată de ADR Centru la Alba Iulia. Oportunități de atragere a fondurilor europene prin Strategii de Specializare Inteligentă

20 octombrie 2017 Actualitate


adr centruAgenția pentru Dezvoltare Regională Centru organizează, în perioada 24-25 octombrie, la Hotel Parc din Alba Iulia, Conferința internațională ”Modele europene de valorificare a fondurilor structurale pentru implementarea Strategiilor de Specializare Inteligentă”, eveniment care va reuni experți în dezvoltare regională din opt state europene, precum și reprezentanții Platformei de la Sevilla din cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului de cooperare interregională ”Beyond EDP”, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Interreg Europe și care are ca obiectiv îmbunătățirea Strategiilor de Specializare Inteligentă în regiunile partenere, prin creșterea gradului de implicare a actorilor regionali în procesele de descoperire antreprenorială.

Pe parcursul celor 2 zile de desfășurare a conferinței, experții străini vor fi implicați în schimburi de experiență alături de reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, organizație care a elaborat și actualizează constant Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru, dar și de reprezentanții partenerilor instituționali ai ADR Centru, atât din mediul public și cât și din mediul privat.

”Strategiile de Specializare Inteligentă definesc viitorul economic al Uniunii Europene, iar implicarea noastră în activitățile proiectului Beyond EDP, inclusiv prin organizarea acestei conferințe internaționale, maximizează șansele ca Strategia de Specializare a Regiunii Centru să fie un document de programare care se aliniază tendințelor și direcțiilor Uniunii Europene în această privință. Strategia de Specializare a Regiunii Centru include momentan 9 domenii de excelență, considerate motoarele de dezvoltare ale economiei regionale, acestea fiind și domeniile în care urmează să fie finanțate proiecte de dezvoltare a unor Centre de Transfer Tehnologic sau Parcuri Științifice și Tehnologice, prin intermediul Axei Prioritare 1 ”Promovarea Transferului Tehnologic” din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020” a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Conferința va include sesiuni de prezentări, dezbateri de tip panel, ateliere de lucru și vizite de studiu, la care sunt așteptați să participe reprezentanții a peste 50 de organizații, atât din România cât și din străinătate. În atenția publicului internațional vor fi aduse Strategia de Specializare a Regiunii Centru, perspectivele de implementare a acesteia, sursele de finanțare a proiectelor care se înscriu în această strategie, dar și mecanismele de monitorizare a gradului de atingere a obiectivelor asumate prin strategie. Experții europeni din Franța, Spania, Polonia, Olanda, Suedia, Germania, Italia și Belgia prezenți la eveniment vor împărtăși cu participanții din România experiența în acest domeniu obținută de regiunile din care provin și se vor implica în dezbaterile cu privire la viitorul Strategiilor de Specializare Inteligentă ce vor fi inițiate de reprezentanții Platformei de la Sevilla din cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene.

Evenimentul începe marţi, de la ora 10.00, în locaţia amintită.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=604613


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.