Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • MAE: Atenționare de călătorie în Grecia. Grevă a lucrătorilor vamali și a transportatorilor feroviari

MAE: Atenționare de călătorie în Grecia. Grevă a lucrătorilor vamali și a transportatorilor feroviari

1 iunie 2017 Actualitate
greciaMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care doresc să traverseze frontierele Republicii Elene sau care se află sau doresc să călătorească în țara respectivă că Asociația Funcționarilor Publici din Direcțiile Vamale și Asociația Sindicală a Mecanicilor de Locomotivă au anunțat organizarea unor greve de 24 de ore, începând cu data de 1 iunie, ora 00:00.

Conform comunicatului organizatorilor protestului, serviciile de control vamal se vor desfășura în regim de urgență, cu personal diminuat. Totodată, vor fi suspendate cursele feroviare de pe întreg cuprinsul Republicii Elene.

Ca urmare, MAE recomandă celor interesaţi să se informeze privind condițiile specifice punctului de frontieră de pe traseu și să ȋși rezerve timp suplimentar de așteptare.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena: +306980833448.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

sursa: mae.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=572583Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.