Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Metode simple pentru a-ți răcori rapid mașina pe caniculă. Cum trebuie să folosești aerul condiționat

Metode simple pentru a-ți răcori rapid mașina pe caniculă. Cum trebuie să folosești aerul condiționat

1 iulie 2017 Actualitate


masina, volan, soferLocul de parcare ideal este cel aflat la umbră. În orașele aglomerate astfel de ocazii sunt rare, iar minutele sau orele petrecute în soare fac din mașină un adevărat cuptor încins, și folosirea ei un calvar. Pentru ca suferința să fie cât mai scurtă, trebuie să răcoriți mașina rapid.

Vă propunem câteva metode prin care puteți să vă răcoriți mașina în perioadele de caniculă.

Primul lucru de care trebuie să țineți cont e parcarea. Dacă nu găseiți un loc de parcare ferit de soare, cautați unul în care soarele să bată spre partea din spate a mașinii tale. Astfel, părțile ce scapă de supraîncălzire sunt schimbătorul, volanul și bordul. De asemenea, puteți folosi parasolarele pentru parbriz și lunetă, iar geamurile din părțile laterale le puteți proteja cu o folie solară auto.

Ce e de făcut însă dacă trebuie să vă urcați în mașina supraîncălzită? În primul rând, trebuie să scoateți aerul încins din mașină. Deschideți geamurile în primul minut de condus și aerisiți. Dacă însă atmosfera e insuportabilă și în interiorul mașinii e o mini-saună, deschideți geamul de la ușa pasagerului din dreapta și apoi închideți și deschideți ușa șoferului de câteva ori pentru a ventila. În câteva secunde, atmosfera va deveni suportabilă pentru condus.

Aerul condiționat este principalul aliat în înfruntarea caniculei. Pentru ca rezultatele să fie însă cele pe care le așteptați, acesta trebuie folosit inteligent. Porniți aerul condiționat, însă pe o treaptă mai mică, recomandă specialiștii de la acprocold.com. De ce? Explicația este simplă. Când AC este setat pe maxim, sistemul funcționează trăgând aerul din mașină și, după ce îl răcește, îl pulverizează înapoi în mașină. Iar dacă temperatura aerului din mașină este mai mare decât cea a aerului de afară, nu veți obține efectul dorit. Astfel, este indicat să setați pe o treaptă mai joasă pentru ca aerul folosit să fie cel de afară pentru a răcori mașina rapid. După ce aerul din mașină se răcește, puteți seta AC la maxim.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=580076


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.