Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • MIERCURI: Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Acţiuni organizate de Centrul regional Alba Iulia al ANTP, în Alba, Sibiu şi Hunedoara

MIERCURI: Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Acţiuni organizate de Centrul regional Alba Iulia al ANTP, în Alba, Sibiu şi Hunedoara

17 octombrie 2017 Actualitate


18 octCentrul Regional Alba Iulia din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane desfăşoară activităţi de informare în toate cele trei judeţe de competenţă, în parteneriat cu Inspectoratele şcolare ale judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara, cu Episcopia Devei şi a Hunedoarei, precum şi cu Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Sunt acţiuni organizate cu ocazia Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie.

În perioada 16–22 octombrie 2017, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională Săptămâna prevenirii traficului de persoane, pentru al şaselea an consecutiv, dedicată marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane.

În cadrul campaniei “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, fiecare dintre cele 15 Centre Regionale ale ANITP va desfăşura, în judeţele din aria de competenţă, activităţi de informare şi prevenire destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile.

Astfel, Centrele Regionale ale ANITP îşi propun desfăşurarea a peste 163 de activităţi preventive în şcoli, licee, centre de plasament, centre de cultură sau spaţiul public şi vor reuni principalii factori de decizie la nivel judeţean în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, în cadrul şedinţelor inter-instituţionale judeţene anti-trafic.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603788


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.