Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Modificări la Declaraţia referitoare la veniturile din vânzări-cumpărări de imobile, moşteniri, donaţii, în vigoare din iulie

Modificări la Declaraţia referitoare la veniturile din vânzări-cumpărări de imobile, moşteniri, donaţii, în vigoare din iulie

11 iulie 2017 Actualitate


declaratie 208 nouUn nou formular pentru declararea impozitului pe venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal este valabil din 4 iulie. Este folosit în cazul tranzacţiilor de vânzare-cumpărare de imobile, moşteniri, donaţii.

Formularul 208 “Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal” se utilizează pentru declararea informaţiilor privind tranzacţiile de proprietăţi imobiliare din patrimoniul personal prin procedură notarială, încheiate începând cu data de 1 februarie 2017.

Declaraţia se completează şi se depune de către notarii publici care au obligaţia calculării, încasării şi plăţii impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

Cuprinde informaţii privind tranzacţiile prin care s-au efectuat transferuri ale dreptului de proprietate şi ale dezmembrămintelor acestuia asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, supuse impozitului pe venit.

Se utilizează de către notarii publici şi pentru notificarea organului fiscal central competent, în cazul în care valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale este inferioară valorii minime stabilite prin studiul de piaţă.

Formularul nu se completează pentru tranzacțiile de proprietăţi imobiliare din patrimoniul personal care nu sunt supuse impozitului pe venit şi pentru care valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale este mai mare sau egală cu valoarea minimă stabilită prin studiul de piaţă.

D208_2017

Obligaţii de raportare, potrivit Formularului 208:

– tipul de transfer, pentru fiecare tranzacţie: vânzare-cumpărare, moştenire, donaţie etc.;

– taxele notariale aferente transferului: tariful ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară), tariful pentru obţinerea extraselor, precum şi alte sume datorate bugetului de stat încasate de notarii publici la transferul proprietăţilor imobiliare;

– valoarea stabilită în studiul de piaţă – suma reprezentând valoarea minimă stabilită prin studiul de piaţă, pentru fiecare tranzacţie (numai în situaţia în care valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale este inferioară valorii minime stabilite prin studiul de piaţă realizat de către camerele notarilor publici ;

– suma reprezentând valoarea totală a tranzacţiei înscrisă în documentul de transfer (actul notarial);

– venitul impozabil stabilit potrivit legii, pentru fiecare tranzacţie;

– cota (%) deţinută de fiecare beneficiar de venit, din proprietatea imobiliară transferată;

– venitul impozabil pentru fiecare tranzacţie, pe fiecare beneficiar de venit, corespunzător cotei deţinute;

– impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal calculat şi încasat de notarul public, potrivit legii, pentru fiecare tranzacţie, pe fiecare beneficiar de venit;

– datele de identificare pentru fiecare persoană căreia i se transferă dreptul de proprietate şi dezmembrămintele acestuia.

sursa: legestart.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=582651


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.