Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere. Ce propun parlamentarii pentru viitorii şoferi

Noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere. Ce propun parlamentarii pentru viitorii şoferi

17 octombrie 2017 Actualitate


video proba practica permisNoutăţi pentru cei care vor să obţină permisul de conducere. Un proiect de lege aflat în dezbatere la Senat prevede obligația celor care vor să-și ia carnet de conducere să promoveze și un curs de prim ajutor.

Comisiile propun respingerea introducerii acestei obligații, întrucât, susțin parlamentarii, cei care dau de carnet oricum trebuie să-și însușească noțiuni de prim-ajutor.

Propunerea vizează completarea art.23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002  (Codul Rutier).

Pentru ca obligația din proiect să se aplice, ar trebui ca acesta să fie votat de senatori și, dar şi în Camera Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

„În vederea obținerii permisului de conducere, candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic”, scrie în propunere.

„Astfel, toți șoferii vor putea asigura rapid și corect măsurile de prim ajutor”, potrivit expunerii de motive a proiectului, unde se arată, spre exemplu, că jumătate dintre decesele care au loc în urma accidentelor rutiere au loc de fapt în primele minute după accident.

Totuși, senatorii au propus respingerea ideii, întrucât, susțin aceștia, cei care dau examenul de șoferie oricum trebuie să învețe noțiuni de prim-ajutor, acesta fiind cerute și la examenul teoretic.

surse: realitatea.net, avocatnet.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603822


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.