Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Eveniment
  • O artistă din Alba Iulia și-a pus în vânzare tablourile pentru a-l ajuta pe Sebi, un copil bolnav de leucemie

O artistă din Alba Iulia și-a pus în vânzare tablourile pentru a-l ajuta pe Sebi, un copil bolnav de leucemie

12 decembrie 2017 Actualitate Eveniment


O artistă din Alba Iulia a creat o pagină de facebook unde a pus la vânzare o serie de picturi pentru a-l ajuta pe un băiețel care, la cei 11 ani ai săi, se luptă cu o boală grea: leucemia. Cheltuielile părinților săi sunt foarte mari, tratamentele fiind foarte scumpe, astfel încât Csimena Muntean Pop s-a gândit la această soluție. Tablourile sunt postate la pagina de facebook ”Alături de Sebi” și au prețuri pentru fiecare în parte. Plata se face direct în contul copilului, artista obligându-se să trimită tablourile prin curier celor care le cumpără, sau să le ducă personal, dacă sunt din Alba Iulia.

”Dragii mei… am creat această pagină pentru a veni în ajutorul unul copil minunat, Sebastian Șușman, în vârstă de 11 ani, din Alba-Iulia, bolnav de leucemie. Este băiețelul prietenilor noștrii Diana și Claudiu. Pe aceasta pagina voi posta picturi făcute de mine, însoțite de o sumă în lei. Cei care doriti să veniți în ajutorul lui puteți achiziționa un tablou, virând suma direct într-un cont special deschis pentru Sebi. Tablourile le veți primi de la mine, Csimena Muntean Pop, prin curier sau personal la cei care sunt din Alba Iulia” a scris artista pe pagina ”Alături de Sebi”.

”Red Florist” s-a alăturat campaniei: cumpărând de la ei ornamente de Crăciun, banii ajung la Sebastian. Plata se face direct în contul acestuia, iar ornamentul ales este trimis de ”Red Florist” celor care îl comandă.

De asemenea, scriitoarea Ana Barton a donat o carte cu autograf, care a fost licitată. Alte tablouri și icoane au fost donate de către Ela Rusu, Geta Maris și Elena Maria Cristina Pop. De menționat că există și persoane au donat bani direct în contul lui Sebastian.

În urmă cu câteva zile, copilul a suferit o nouă operație și se află la un spital din Munchen, unde părinții l-au dus pe cont propriu. Este de 4 săptămâni la terapie intensivă și în momentele când nu este sedat, este supărat și speriat.

”Sebi este tot la terapie intensivă. Analizele de sânge sunt mai bune, imunitatea este în creștere. Infecția din sânge este în scădere continuă. Ieri l-au operat la plămâni (deoarece bacteria a ajuns și la plămâni) și au montat într-o venă centrală un cateter permanent. La plămâni nu este încă rezolvat urmând să se stabilească în funcție de evoluția bolii. La gât infecția nu s-a mai dezvoltat din fericire, dar a rămas cu o rană deschisă foarte mare care, la momentul oportun, va fi operată inclusiv prin chirurgie plastică. Sebi – în puținele momente în care nu este sedat – este supărat și cu greu reușim să-l convingem că totul va fi bine. Deja este de peste 4 săptămâni la terapie intensivă și este greu pentru el. Din cauza gravității infecției, tratamentul este de lungă durată, dar medicii sunt tot mai optimiști. Cu încredere în Dumnezeu și cu multă răbdare vom trece și peste această perioadă. Vă mulțumim tuturor care vă gândiți la Sebastian!”

Cei care doresc să ajute familia lui Sebastian să susțină mai departe tratamentele, o pot face depunând bani în conturile de mai jos sau cumpărând tablourile rămase pe pagina de facebook amintită.

CONT : SUSMAN SEBASTIAN
BANCA TRANSILVANIA
CONT LEI : RO36 BTRL RONC RT04 1973 1201
CONT EURO : RO83 BTRL EURC RT04 1973 1201

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.