Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Omul de afaceri Alin Simota, condamnat definitiv, a depus o contestație la Tribunalul Alba. Vrea să scape de închisoare pe motiv că s-a schimbat legea

Omul de afaceri Alin Simota, condamnat definitiv, a depus o contestație la Tribunalul Alba. Vrea să scape de închisoare pe motiv că s-a schimbat legea

19 octombrie 2017 Actualitate


alin simotaOmul de afaceri Alin Simota, condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, vrea să scape de pedepeapsă pe motiv că infracţiunea ar fi fost dezincriminată prin hotărârea Curţii Constituţionale din 2016. Acesta a iniţiat o contestaţie la executare, respinsă iniţial la Judecătoria Alba Iulia. Procesul este acum pe rolul Tribunalului Alba.

În același dosar, doi poliţişti din cadrul IPJ Alba au fost condamnați la pedepse cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Aceștia lucrau la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă și în această postură ”au încălcat atribuţiile de serviciu privind paza şi escorta inculpatului Simota Alin, aflat în stare de arest preventiv, acceptând propunerea acestuia de a se abate de la traseul stabilit, mergând în localitatea Petrila, judeţul Hunedoara, facilitându-i o întâlnire cu membri familiei şi cu alte persoane” se arată în rechizitoriul întocmit de polițiști.

Înregistrările realizate de anchetatori arată faptul că la data de 12.09.2013, inculpatul Simota Alin știa că  urma să se  deplaseze în localitatea Petroşani la domiciliul socrului său. Acesta a discutat telefonic cu soţia sa, fiind interceptat.

”S: Tu, trec prin Petroşani, Mire.

S: Bine ? Şi poate … poate o să fie copii acolo.

M: Să fie copii acolo? S: Îhî !

M: Bă, tu eşti nebun ?

S: Da, da, da !

M: Aaa, şi să cumpere ce ai spus tu, nu ? O maşină, o sabie să-i ducă, să se bucure copiii”

Agenţii de poliţie au confirmat faptul că l-au transportat pe inculpat la domiciliul socrilor săi, fiind conştienţi că nu au voie să se  abată de la drum sau să-l ducă pe inculpat la locuinţa sa, fiindu-le  făcută instrucţia înainte de  plecarea în cursă.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=604256


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.