Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Peste 70 de elevi de la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni şi-au îmbunătăţit competenţele, în cadrul unui proiect Erasmus+

Peste 70 de elevi de la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni şi-au îmbunătăţit competenţele, în cadrul unui proiect Erasmus+

10 octombrie 2017 Actualitate


erasmus_plusPeste 70 de elevi de la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni au avut posibilitatea să-şi completeze competenţele, în cadrul unui proiect de mobilitate Erasmus+. Activităţile continuă şi în anul şcolar 2017-2018.

Având ca punct de plecare nevoile de formare profesională ale elevilor în conformitate exigenţele pieţei muncii europene, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni a propus și a obținut finanțare și în cadrul apelului 2016 al Programului Erasmus+, Acţiunea KA1 – mobilități VET de formare profesională pentru  proiectul „European mobility for European students ” (2016-1-RO01-KA102-023354).

Proiectul a primit finanţare de la Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi s-a desfăşurat în perioada 3 octombrie 2016 – 2 octombrie 2017.

În cadrul acestui proiect, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni a continuat, pentru al treilea an consecutiv, un parteneriat educațional în cadrul   Consorțiului VET Vest+  cu alte trei instituții de învățământ profesional și tehnic din Beiuș, Deva și Câmpeni, obiectivul principal fiind creşterea volumului şi calității mobilităților cu scop de învățare. Prin urmare proiectul s-a adresat unui grup țintă de 71 de elevi de liceu și școală profesională din clasele a X-a și a XII-a, calificările comerciant-vânzător, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație și tehnician în gastronomie și a presupus formarea participanților prin șase fluxuri de mobilități în Montijo, Portugalia unde organizațiaile de primire au fost Escola Professional do Montijo -Associação para a Formação Professional e Desenvolvimento do Montijo împreună cu  agenți economici de profil din această localitate.

Rezultatele obținute în proiect, atestate de diplomele și certificatele obținute de participanți, au fost:

– 71 de elevi cu competente profesionale lingvistice și culturale îmbunătățite, formați în cadrul unor mobilități internaționale prin metode și instrumente de formare și evaluare recunoscute în spațiul UE și care la angajare vor fi capabil să performeze în cadrul unor echipe multiculturale.

– 71 de elevi cu șanse crescute de inserție pe piața muncii națională și internațională

– finalizarea cu succes a unui proiect de  cooperare și  parteneriat educațional național și internațional.

În anul școlar 2017-2018, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, acreditat cu Carta Erasmus+ pentru mobilitați VET numărul 2016-1-RO01-KA109-025177, va implementa proiectul „Formarea elevilor VET pe piata Europeana a muncii” continund astfel o tradiție de opt ani în în formarea elevilor prin proiecte de mobilități Erasmus+.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602047


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.