Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Peste 8000 de spectatori, la ediţia 2017 a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia

Peste 8000 de spectatori, la ediţia 2017 a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia

19 octombrie 2017 Actualitate


festival teatru povesti ioana bogatanOrganizatorii celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” din Alba Iulia au prezentat, în acest an, 44 de evenimente dedicate tuturor categoriilor de vârstă. Bugetul acestui festival a fost de 440.000 lei.

Au fost vândute 7.482 de bilete la spectacolele de teatru și la concert, din care 4.017 la spectacolele pentru adulți și 3.465 la cele pentru copii.

“Am simțit în această ediție un public cald, puțin mai conștient de spectacolele la care participă, mai atent la asigurarea atmosferei normale și civilizate pe care un spectacol de teatru o cere (mai avem, totuși puțin de lucrat la acest aspect). Poate de aceea am considerat  util să solicităm spectatorilor de toate vârstele să ne completeze un chestionar simplu, dar relevant, conceput de studenți de la sociologie ai  universității albaiuliene. Au completat aceste chestionare persoane cu vârsta cuprinsă între 11 și 83 ani, ponderea deținând-o grupa de vârstă 30 – 50 de ani, preponderent feminină. Ce am dorit să aflăm au fost chestiuni legate de calitatea spectacolelor, prețul biletelor, orele de difuzare, prezența la ediții anterioare, surse de informare și, evident, sugestii.  Am aflat că tinerii sunt informați, în proporție mare, de prieteni/cunoștințe, pe când adulții au ceva mai diversificată sursa de informare: facebook, mass-media, site. 85% dintre repondenți au apreciat întreaga ofertă de spectacole, au  considerat că biletele au un preț bun, iar orele de difuzare sunt potrivite. A fost și un număr, destul de mare, de persoane care au spus că prețul unui bilet este mult prea mic în raport cu valoarea unui spectacol, unii și-ar dori două sesiuni de festival, alții ar prefera spectacole pentru copii după-amiaza, pentru a-și însoți chiar ei copiii… sunt doar câteva din sugestiile celor care au fost prezenți, în număr foarte mare anul acesta, la festival”, precizează organizatorii.

Potrivit acestora, numărul beneficiarilor direcți ai festivalului a fost de aproximativ 8500, ținând cont și că la unele evenimente a fost intrare gratuită: spectacol-lectură, expoziții, eveniment-dialog, lansări de carte, ateliere, plus biletele gratuite oferite celor de la Direcția de Asistență Socială Alba, Centrul de Plasament Blaj, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos și voluntarii.

Vezi şi FOTO-VIDEO: A XII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia. Marcel Iureș: Orașul are nevoie de asta

VIDEO: De anul viitor, Festivalul de Teatru „Povești” de la Alba Iulia se MUTĂ la început de vară. Ediția a XIII-a, în 7-13 mai

URL scurt: http://alba24.ro/?p=604306


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.