Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Piraeus Bank vinde activele din România. Îşi restrânge activitatea prin renunţarea la subsidiare din cinci ţări est-europene

Piraeus Bank vinde activele din România. Îşi restrânge activitatea prin renunţarea la subsidiare din cinci ţări est-europene

8 iunie 2017 Actualitate
piraeus bankPiraeus Bank intenţionează să vândă activele deţinute în regiunea balcanică, inclusiv din România. De asemenea, vrea să reducă creditele neperformante, în cadrul planului strategic valabil până în 2020.

Precizările au venit din partea noului director general al instituţiei financiare, Christos Megalou, transmite Reuters.

Piraeus are încă probleme din cauza creditelor neperformante, după ce recesiunea a urcat şomajul din Grecia la un nivel record.

Banca vrea să îşi restrângă activităţile prin vânzarea subsidiarelor deţinute integral în Bulgaria, România, Serbia, Albania şi Ucraina, în cadrul planului numit ”Agenda 2020” de reducere a expunerilor străine.

Grupul intenţionează să vândă şi alte deţineri, precum o participaţie de 40% la compania de transport naval Hellenic Seaways şi altele de 33% la fermele piscicole Nireus Aquaculture şi Selonda, a mai arătat directorul general.

Piraeus Bank România, controlată de grupul elen Piraeus, este prezentă pe piaţa din România de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienţi, prin intermediul a 100 de sucursale.

Fondul elen de salvare a băncilor HFSF deţine o participaţie de 26,2% la Piraeus Bank.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575521Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.