Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Poliţele RCA ar putea avea preţ diferit, în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Opţiuni şi pentru şoferii care conduc prudent

Poliţele RCA ar putea avea preţ diferit, în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Opţiuni şi pentru şoferii care conduc prudent

11 iunie 2017 Actualitate
sofer volan masina condusConducătorii auto care circulă prudent şi nu au avut multe evenimente rutiere ar putea să beneficieze de opţiunea de a plăti asigurări colective. De asemenea, poliţele ar putea avea preţuri diferite, în funcţie de numărul de kilometri parcurşi.

Autorităţile ar putea introduce un sistem nou pentru şoferii prudenţi. Aceştia ar avea posibilitatea de a încheia o asigurare colectivă la o companie şi, dacă niciunul dintre ei nu face accident, o parte din banii daţi pe asigurare sunt împărţiţi ca bonus.

De asemenea, firmele de asigurări iau în calcul şi ieftinirea asigurărilor pentru cei care fac cursuri speciale de şofat.

În ultimii ani, peste 300 de companii au plătit instruirea în tehnici de şofat defensiv pentru 40.000 de angajaţi în acest centru de pregătire. O parte din banii pentru un astfel de curs ar putea fi redusă din poliţa RCA, spun asigurătorii.

Altă variantă ar fi ca asigurarea să aibă componentă fixă şi una variabilă în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Pentru asta, soferul trebuie să accepte la bord un sistem telematix, adică o cutie care înregistrează informaţii despre distanţele parcurse şi comportamentul în trafic.

România este pe locul doi în Europa la numărul de decese din accidente auto, cu 97 la 1 milion de locuitori.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576179Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.