Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Precizări de la Apa CTTA: Localităţi din Alba, fără apă potabilă, încă 48 de ore, după avaria la reţea în zona Decea-Inoc-Ocna Mureş

Precizări de la Apa CTTA: Localităţi din Alba, fără apă potabilă, încă 48 de ore, după avaria la reţea în zona Decea-Inoc-Ocna Mureş

17 iunie 2017 Actualitate
lucrari apaSC APA CTTA SA ALBA anunţă furnizarea apei potabile cu presiune scăzută, sâmbătă, 17 iunie, în urma avariilor produse la relocarea conductei Dn400, în zona Ormeniş –Decea – Inoc.

“Din cauza acestei presiuni scăzute, nu vom putea furniza apa potabilă în localităţile Cricău (parţial) şi Tibru. Estimăm durata acestei întreruperi la 48 de ore.

La punerea în funcţiune a aducţiunii şi reluarea furnizării apei, pot apărea local depăşiri ale parametrului turbiditate, situaţie în care vom fi nevoiţi să procedăm la purjarea apei, până la încadrarea în parametrii de calitate”.

Reamintim că în această săptămână, peste 30.000 de locuitori, din Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureș, Noșlac, au rămas fără apă mai bine de trei zile, după avarii la reţea cauzate de relocarea unei magistrale de apă, pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda.

„În urma lucrărilor executate în 15 iunie la avariile produse la conducta Dn400 vizând relocarea acesteia în zona Ormeniş-Decea-Inoc (privind Autostrada Sebeş-Turda, tronson III), SC Apa CTTA SA Alba anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în următoarele localităţi: Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureş, Noşlac şi, de asemenea, consumatorii branşaţi direct din magistrală. Estimăm durata acestei întreruperi între 24 h şi 48 h.

Ne cerem scuze faţă de consumatorii cărora n-am reuşit să le respectăm programul de furnizare anunţat anterior, avariile împiedicându-ne să alimentăm rezervoarele de apă, dar îi asigurăm că echipele care execută lucrările lucrează 24 h din 24 şi încercăm să diminuăm disconfortul creat de lipsa apei potabile, alimentând cu ajutorul cisternelor, atât cât putem.

La punerea în funcţiune a aducţiunii şi reluarea furnizării apei, pot apărea local depăşiri ale parametrului turbiditate, situaţie în care vom fi nevoiţi să procedam la purjarea apei, până la încadrarea în parametrii de calitate”, anunţa Apa CTTA, în 16 iunie.

Vezi şi În jur de 30.000 de oameni din zona Ocna Mureș sunt de trei zile fără apă potabilă. Constructorul autostrăzii a greșit relocarea conductei

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577512Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.