Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • PRIMA CASĂ: Programul a fost suplimentat cu 500 de milioane lei. Băncile care primesc fonduri pentru garantarea creditelor

PRIMA CASĂ: Programul a fost suplimentat cu 500 de milioane lei. Băncile care primesc fonduri pentru garantarea creditelor

16 iunie 2017 Actualitate
prima casaMinisterul Finanţelor a anunţat că, la solicitarea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, a aprobat, în 15 iunie, alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei pentru acordarea de garanții în anul 2017 în favoarea finanțatorilor participanți în Programul “Prima Casă”.

Este vorba despre finanțatori care au înregistrat un grad ridicat de utilizare a plafoanelor alocate în raport cu solicitările aprobate.

Plafonul rămas nealocat, în sumă de 500 milioane lei, a fost repartizat următorilor finanțatori: Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank și Leumi Bank, luându-se în considerare gradul de utilizare a plafoanelor alocate finanțatorilor până la data de 7 iunie 2017.

Prin Hotărârea de Guvern nr.80/2017 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casă pentru anul 2017 s-a aprobat alocarea unui plafon total al garanțiilor pentru creditele destinate achiziției/construcției de locuințe în cadrul Programului în sumă totală de 2,5 miliarde lei.

Din plafonul total al garanțiilor pentru anul 2017 în valoare de 2,5 miliarde lei, în data 09.03.2017 suma de 2 miliarde lei a fost pusă la dispoziția finanțatorilor participanți în Program, diferența de plafon de 500 milioane lei urmând să fie alocată ulterior in funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate.

În 2017, FNGCIMM este autorizat să evalueze cel puțin trimestrial modul de utilizare de către finanțatori a plafoanelor alocate și să efectueze realocări între finanțatori în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al Ministerului Finanțelor Publice.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577285Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.