Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Administratie
  • Primăria Alba Iulia vrea să amenajeze o nouă pistă de biciclete în oraş. Investiţie de 14.000 de lei pe strada Viilor, pentru proiect

Primăria Alba Iulia vrea să amenajeze o nouă pistă de biciclete în oraş. Investiţie de 14.000 de lei pe strada Viilor, pentru proiect

3 iulie 2017 Actualitate Administratie


piste bicicletePrimăria Alba Iulia vrea să extindă reţeaua de piste de biciclete din oraş. Va contracta lucrări de amenajare a acestora şi pe strada Viilor.

Deocamdată, este vorba despre servicii proiectare faza DALI pentru “Amenajare piste de biciclete şi reglementare circulaţii strada Viilor din Alba Iulia”, ce vor fi contractate prin achiziţie directă. Investiţia este estimată la valoarea de 14.453 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 7 iulie, ora 16.00.

Strada Viilor se află între Bulevardul Încoronării şi SC Apulum SA (Porţelanul).

Suprafaţa acesteia este de 23.648 mp, din care 5.169 mp parcare existentă şi zone verzi în faţa Apulum SA, 7.410 carosabil şi trotuar amenajat inclusiv accese la proprietăti, restul de 1.197 ml fiind zone neamenajate.

Carosabilul, asfaltat pe lăţime medie de 6 ml, a fost afectat în timp de lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare şi utilităţi la construcţiilor noi (instalaţii electrice, gaz etc).

strada viilor proiect“Amenajarea pistei de biciclete şi reglementarea circulaţiilor pe strada Viilor impune reuncţionalizarea suprafeţelor domeniului public aferent acestei străzi şi stabilirea funcţiunilor specifice – circulaţie rutieră, pietonală, pentru biciclete, parcări şi zone verzi, astfel încât să se asigure circulaţia în condiţii de siguranţă”, se menţionează în documentaţia proiectului.

Pietonalul recent refăcut, inclusiv accesele la proprietăţi vor fi integrate în noul proiect.

Se vor realiza / reconfigura următoarele:

– carosabil cu lăţime medie de 6 metri pentru circulaţie pe ambele sensuri

– pista de bicilete pe lungimea străzii, cu integrarea acesteia în circuitul ciclistic amenajat în zonă

– zonele verzi vor fi reconfigurate conform noilor funcţiuni

– pluvialele se vor colecta prin rigole şi şanţuri deschise existente, amplasate în zona drumului şi racordate la reţelele de canalizare existente

– măsuri de siguranţa circulaţiei specifice (marcaje, indicatoare etc)

– accese şi parcări în zona Apulum

– canale tehnice pentru curenţi slabi.

Se va avea în vedere şi asigurarea continuării traseelor de biciclete dinspre Bd. Ferdinand, Bd. Încoronării şi strada Octavian Goga.

Se impune şi reconfigurarea spaţiilor de parcare şi a acceselor la imobilele din zonă.

De asemenea, se va asigura echiparea corespunzătoare a străzii, respectiv marcaje rutiere, indicatoare pentru circulaţie, parapeţi (dacă se impune), staţii de autobuz, coşuri de gunoi, bănci, plantări de arbori şi arbuşti în zona verde etc.

Principalii utilizatori vor fi proprietarii imobilelor din zonă, angajaţii societăţilor din apropiere, gară, autogară, precum şi turişti.

Principalele zone în care s-au făcut investiţii pentru piste de biciclete la Alba Iulia sunt, printre altele, Şanţurile Cetăţii, Bulevardul Transilvaniei, cartierul Miceşti, străzile Aurel Vlaicu, Aron Pumnul, Crişan, Cetăţii şi, nu în ultimul rând, pista de biciclete de pe Dealul Mamut („Transalpina de Mamut”).

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581049


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.