Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Probleme de securitate la conexiunile wireless. Cele mai afectate, dispozitivele Android

Probleme de securitate la conexiunile wireless. Cele mai afectate, dispozitivele Android

16 octombrie 2017 Actualitate


telefoane mobile androidO problemă a conexiunilor wireless, c face posibilă interceptarea şi manipularea datelor transferate prin acest protocol, a fost descoperită de cercetătorii din domeniul securităţii cibernetice.

Producătorii de echipamente care folosesc conexiuni wireless au fost notificaţi încă din timpul verii despre problemele descoperite, acestea fiind acum doar aduse la cunoştinţa publicului larg.

Este de aşteptat ca în perioada următoare producătorii să lanseze update-uri care remedieze cel puţin parţial probleme descoperite.

Pe de altă parte, utilizatorii sunt lipsiţi de control în acest moment, nici măcar schimbarea parolelor neavând vreun afect, câtă vreme chiar protocolul de securitate Wi-Fi este afectat.

Problemele de securitate descoperite îşi au originea chiar în standardul Wi-Fi folosit de sute de milioane de dispozitive la ora actuală, precum routere, telefoane mobile, televizoare şi orice ar putea intra în sfera lărgită a IoT (internet of things).

Caracterizate de către cercetători drept devastatoare pentru conexiunile Wi-Fi, problemele se securitate descoperite afectează toate marile sisteme de operare, la Windows, Linux şi macOS, până la Android şi iOS.

Dintre toate acestea, conform oamenilor de ştiinţă, cele mai afectate sunt smartphone-urile cu Android. Deşi orice dispozitiv conectat la un router wireless poate fi atacat, telefoanele cu Android sunt cele mai vulnerabile, 41% dintre acestea putând cădea oricând victimă unui atac.

AICI, mai multe detalii.

surse: digi24.ro, news.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603516


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.