Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Programul “Rabla” se extinde, din 2018, şi pentru biciclete electrice. Planuri la Ministerul Mediului

Programul “Rabla” se extinde, din 2018, şi pentru biciclete electrice. Planuri la Ministerul Mediului

16 octombrie 2017 Actualitate


biciclete electriceMai multe programe pentru reducerea poluării sunt pregătite de Ministerul Mediului, printre acestea aflându-se şi achiziţia de biciclete electrice, de anul viitor. Anunţul a fost făcut luni de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Astfel, cei care reununţă la maşinile vechi ar putea achiziţiona, pe lângă autovehicule noi, şi biciclete sau scutere electrice.

„Măsurile pe care le ia Ministerul Mediului, prin Fondul pentru Mediu, Administrația Națională de Meteorologie, Garda Națională de Mediu, duc exact în direcția diminuării emisiilor cu efect de seră. Avem programul Rabla, iar în același timp am implementat finanțare pentru achiziționarea de mașini electrice și, mai nou, de la anul a bicicletelor electrice. Sunt măsuri pertinente pe care le ținem sub supraveghere. Ne gândim foarte bine să implementăm tot ce înseamnă circulația în zone critice în marile aglomerări, astfel încât deplasarea către locul de muncă să se realizeze cu autovehicule nepoluante, indiferent că vorbim de mașini personale sau de cele de transport public în comun. Am implementat, de asemenea, inclusiv finanțare pentru RO-LA, un program guvernamental multianual pentru transportul a tuturor vehiculelor de gabarit mare pe calea ferată, astfel încât poluarea să nu mai fie la nivelul de astăzi, iar circulația rutieră pe șosele să nu mai fie îngreunată”, a declarat Graţiela Gavrilescu, citată de Agerpres.

sursă: agerpres.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603535


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.