Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Proiect de modificare a Codului muncii: Concediile fără plată și absențele nemotivate ar putea fi considerate vechime în muncă

Proiect de modificare a Codului muncii: Concediile fără plată și absențele nemotivate ar putea fi considerate vechime în muncă

17 iunie 2017 Actualitate
zile libereUn proiect de modificare a Codului muncii prevede eliminarea reglementării privind scăderea din calculul vechimii a concediilor fără plată și a absențelor nemotivate. 

Un proiect de lege pus în dezbatere publică în această săptămână de Ministerul Muncii și Justiției Sociale vizează schimbări importante la Codul muncii. În esență, s-ar introduce în legislație conceptul de muncă nedeclarată, care ar cuprinde nu doar situațiile de „muncă la negru”, dar și alte forme de muncă „pe lângă contract” sau prestată atunci când nu ar trebui, scrie avocatnet.ro.

În forma propusă de Minister, unul din articolele de început ale Codului este modificat substanțial, iar o prevedere foarte importantă care e prevăzută acum în Cod nu mai este preluată și în proiectul propus. Este vorba, mai exact, de următorul text: „Absențele nemotivate și concediile fără plată se scad din vechimea în muncă”.

În prezent, absențele nemotivate și concediile fără plată nu se iau în calcul pentru vechimea în muncă, însă acest lucru nu a existat de la bun început în Codul muncii. Prevederea aceasta a fost introdusă în Cod abia în 2015, prin Legea nr. 12/2015, ocazie când au fost aduse multe modificări importante legislației muncii.

Proiectul de lege pentru modificare și completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii nu se va aplica însă în viitorul foarte apropiat. El trebuie să treacă de votul Executivului, să fie dezbătut și votat în Parlament, aprobat de către președinte și publicat apoi în Monitorul Oficial.

sursa: avocatnet.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577366Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.