Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Proiect legislativ: Tinerii care au tatuaje sau alte semne distinctive vor putea deveni pompieri

Proiect legislativ: Tinerii care au tatuaje sau alte semne distinctive vor putea deveni pompieri

13 octombrie 2017 Actualitate


pompieri furtun incendiiTinerii care au cicatrici sau tatuaje își pot îndeplini visul. Autoritățile vor să modifice regulile, pentru a atrage cât mai mulţi candidaţi care să înlocuiască numărul mare de plecări din MAI.

Secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat susține tinerii care dețin cicatrici sau tatuaje, considerând faptul că acest lucru nu este important.

„La pompieri pe mine mă interesează ca omul să aibă pasiune, să fie apt, sa iubească ce face, nu să mă duc să spun că dacă are o tăietură la faţă sau o tăietură la antebraţ sau orice semn înseamnă că el nu mai poate în viaţa lui să fie la pompieri”, a considerat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a vorbit cu ministrul de Interne pentru a schimba legea.

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă și Jandarmi au rămas anul acesta fără aproape 2.000 de angajați, plecați prin pensionare. Cei mai mulţi oameni cu experienţă, aflaţi la comandă, care acum trebuie înlocuiţi.

Cea mai controversată propunere: angajaţii ISU şi Jandarmii să poată fi mutaţi de la o unitate la alta, fără să fie nevoie de acordul lor. Oficialii din MAI dau asigurări că nu se vor face mutări dintr-un județ în altul.

Dacă comandantu,l la fiecare mișcare pe care trebuie să o facă pe linie operativă, trebuie să ceară acordul miltiarului, credeţi-mă, înseamnă că nu nu mai mişcăm foarte multe lucruri din aceste motive”, spune Raed Arafat.

Toate modificările se regăsesc într-un proiect pus în dezbatere publică.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602791


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.