Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Proiect: Parlamentarii vor înfiinţarea unor ateliere de ucenicie pe lângă centrele de plasament sau casele de copii

Proiect: Parlamentarii vor înfiinţarea unor ateliere de ucenicie pe lângă centrele de plasament sau casele de copii

4 iunie 2017 Actualitate
ucenicieMai mulţi deputaţi au depus în Parlament un proiect de lege care prevede înfiinţarea unor ateliere sau centre de ucenicie care să funcţioneze pe lângă casele de copii sau centrele de plasament, unde copiii să înveţe o meserie.

„Actuala legislaţie nu prevede măsuri sociale de integrare a copiilor din centrele de plasament, care la vârsta majoratului pur şi simplu sunt lăsaţi pe stradă, la voia întâmplării. (…) Înfiinţarea unor Ateliere sau Centre de Ucenicie, care să funcţioneze pe lângă centrele de plasament, este o măsură care poate ajuta aceşti tineri aflaţi în pragul excluderii din centrele de plasament să înveţe o meserie tradiţională, o meserie pe care să o practice după excluderea din centrul de plasament. În acest fel, tinerii vor fi atraşi să identifice potenţiale surse de venit bazate pe practicarea meseriei învăţate, putând să îşi construiască propria viaţă în care să se simtă confortabil”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul legislativ inițiat de mai mulți deputați PSD, informează mediafax.ro.

Conform iniţiatorilor, proiectul de lege are ca scop în principal educarea şi integrarea tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani în Casa de copii sau Centrul de plasament, în societatea şi susţinera acestora pentru a-şi asigura o sursă de venit prin încadrarea într-o unitate economică sau prin înfiinţarea unei societăţi comerciale, prin asigurarea unor facilităţi fiscale pentru aceştia, în situaţia în care îşi deschid propria afacere, sau pentru angajatorii lor, în situaţia în care sunt încadraţi după terminarea cursurilor.

Potrivit proiectului de Lege, în atelierele sau centrele de ucenicie înfiinţate pe lângă casele de copii sau centrele de plasament, copiii cu vârste între 16 şi 18 ani vor învăţa şi practica diverse meserii, cu preponderenţă tradiţionale.

sursa: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=574474Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.