Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Proiect pentru modificarea Codului Rutier. Ce atribuții vor avea polițiștii locali

Proiect pentru modificarea Codului Rutier. Ce atribuții vor avea polițiștii locali

6 iunie 2017 Actualitate
politia localaSe pregătesc noi modificări ale Codului Rutier. Un proiect de lege ajuns pe masa Senatului propune ca Poliția locală să apară în toate capitolele în care Poliția rutieră are atribuții.

Un grup de lucru format din 14 parlamentari a depus un proiect de lege care vizează activitatea polițiștilor locali. Potrivit Legii 155/2010, care reglementează activitatea Poliţiei locale, instituţia are atribuţii şi în privinţa circulaţiei pe drumurile publice, însă ele nu sunt precizate explicit.

După intrarea în vigoare a Legii 155, OUG 195/2002, cea care prevede atribuțiile poliției rutiere, nu a fost modificată, iar astfel s-a ajuns la un vid legislativ. Au existat cazuri în care polițiștii locali au aplicat amenzi conform Legii 155, dar instanța le-a anulat. Au fost și cazuri în care instanța a susținut amenzile.

Proiectul inițiat de parlamentari modifică OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, adăugând și Poliția locală la toate capitolele în care Poliția rutieră are atribuții.

În aceste condiții, Poliția locală va putea să îndrume, să controleze și să supravegheze circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali vor putea lua măsuri în cazul în care se constată încălcări legislative.

Același vid legislativ a fost identificat și de Avocatul Poporului, iar instituția a inițiat un recurs pentru a se specifica faptul că doar polițistul rutier poate aplica amenzi, scrie digi24.ro.

sursă: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575024Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.