Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • PROIECT: Poliţiştii vor purta o cameră care să înregistreze video şi audio discuţiile cu persoanele din trafic

PROIECT: Poliţiştii vor purta o cameră care să înregistreze video şi audio discuţiile cu persoanele din trafic

13 iunie 2017 Actualitate
camera video politie politistÎn curând, toţi poliţiştii din trafic ar putea fi dotaţi cu camere video care să înregistreze și să stocheze discuțiile cu cetățenii. Deci, inclusiv neînţelegerile sau chiar confruntările – fie ele şi doar verbale – cu şoferii.

Poliţia Română a lansat un proiect-pilot prin care poliţiştii din structurile de siguranţă şi ordine publică vor purta o cameră video şi audio.

„În cadrul acestui proiect pilot ne propunem să verificăm dacă este util acest sistem, dacă sunt utile poliţiştilor din trafic. Acestea vor fi implementate, pentru început, în două municipii reşedinţă de judeţ din două zone diferite ale ţării pentru a vedea atât reacţia poliţiştilor, cât şi reacţia cetăţenilor. Aceste două municipii de județ unde vor fi folosite aceste sisteme Body Worn Camera vor fi stabilite ulteior”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Body Worn Camera – aşa se numeşte dispozitivul pe care un poliţist îl prinde la piept, ca să poată înregistra orice moment discutabil sau intepretabil care apare în interacţiunea cu cetăţenii. O astfel de cameră costă în jur de 700 de euro şi este exact precum cele folosite de ofiţerii americani. Camerele au o rezoluţie de 720p HD, memorie de 32 GB, un unghi de înregistrare de 130 de grade și stochează informaţia video cu un minut înainte de comanda efectivă de înregistrare.

32 de astfel de camere există deja în Poliţia Română încă din luna martie. Sunt doar în teste, însă dacă îşi vor dovedi utilitatea şi eficienţa, poliţia are de gând să cumpere alte 20.000.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576621Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.