Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Proprietarii de maşini nu mai trebuie să prezinte ANAF actul doveditor de plată a taxei auto, pentru restituirea sumei

Proprietarii de maşini nu mai trebuie să prezinte ANAF actul doveditor de plată a taxei auto, pentru restituirea sumei

9 octombrie 2017 Actualitate


poza-taxa-autoProprietarii de autoturisme care solicită la ANAF restituirea fostelor taxe auto, inclusiv a timbrului de mediu, nu mai au nevoie de actul prin care pot dovedi plata uneia dintre taxe.

Cererile de restituire se pot depune deja, termenul-limită fiind finalul lunii august 2018.

Din 9 octombrie, documentul doveditor al plății uneia dintre fostele taxe auto nu mai este necesar neapărat pentru a cere restituirea acestora, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2017.

„Prin excepție (…), în situația în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plății, organul fiscal central efectuează verificarea existenței acestuia în baza de date deținută”, este explicat în ordonanța nouă. Cel puțin teoretic, măsura este gândită pentru a evita blocarea restituirilor atunci când proprietarii de mașini pierd documentul ce atestă plata fostelor taxe auto.

Până acum, OG nr. 52/2017 prevedea doar că documentul doveditor al plății este unul dintre actele necesare pentru a solicita restituirea fostelor taxe auto. În afară de acesta, mai trebuie depuse cererea de restituire și copiile cărții de identitate a vehiculului și certificatului de înmatriculare.

sursa: avocatnet.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=601879


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.